Megelőzés, gyógymódok, minden ami fontos

Allergológuskonferenciát tartanak hétvégén Budapesten

A konferencián szó lesz a megtévesztő gyógymódokról, gyógyszerekről, továbbá előadásokat tartanak az ételallergiáról, a bőrallergiáról, a dohányzás és az allergia kapcsolatáról, és lesznek értekezések a megelőzésről is.

2014.06.19 08:02MTI
freedigitalphotos.net/ratkatchada torshap

Az allergiás megbetegedések komplexebb kezelésének és az egyes gyógyszerek társadalombiztosítási finanszírozásának lehetőségét vizsgálja az első allergológuskonferencia, amelyet pénteken és szombaton rendeznek Budapesten.

Nékám Kristóf, a Magyar Allergia Szövetség elnöke az MTI-nek elmondta, hogy e betegség kockázatát és társadalmi és terheit Magyarországon még nem ismerik az emberek, pedig a legtöbb allergiás betegség évekkel később súlyos állapotot idézhet elő.

Hozzátette, mára már az allergiák önmagukban megálló kórképek, a több szervet érintő allergiák pedig kezdenek tipikussá válni. A konferencián szó lesz a megtévesztő gyógymódokról, gyógyszerekről, továbbá előadásokat tartanak az ételallergiáról, a bőrallergiáról, a dohányzás és az allergia kapcsolatáról, és lesznek értekezések a megelőzésről is.

Nékám Kristóf elmondta azt is, hogy az allergológuskonferenciára várják a társszakmák - fül-orr-gégészet, tüdőgyógyászat, bőrgyógyászat, laboratóriumi medicina, belgyógyászat és gyermekgyógyászat - képviselőit is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.