Fáj a foga? Egyen aszalt szilvát!

Aszalt szilva fogszuvasodás ellen!

Ki gondolta volna, hogy a szilva aszalásának folyamata közben olyan összetevők jönnek létre a gyümölcsben, mely a fogak védelmére kiváló?!

2008.08.21 11:10kulinarisvilag.hu

Az aszalt szilva fogyasztása nemcsak azok szervezetére lehet jó hatással, akiknek a veséjével, vagy az emésztő rendszerével vannak gondjai, hanem azok számára is, akiknek ismerős fogalom például a fogínygyulladás. Ebben a gyümölcsben olyan kémiai komponensek vannak, amelyek meglepően erős antibakteriális hatással bírnak. 

Ezt a felfedezést a Mexikói Független Egyetem tudósa, Jose Fausto Rivero tette. Kutatásai bebizonyították, hogy az aszalt szilva hatóanyagai lassítják a baktériumok szaporodását, és el is pusztítja őket. Ráadásul segít a fogkő megelőzésében is, aminek az eltávolítása egyébként nem túl kellemes procedúra. 

Viszont a mexikói tudós nem javasolja a túl nagy mértékű aszaltszilva fogyasztást, mert mellékhatásai is lehetnek. Tehát csak mértékkel együnk belőle. Ne feledkezzünk meg az alapos fogmosásról sem, mert azt nem pótolja semmi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.