Nem kell tétlenül tűrni!

Viszlát, gyulladás!

Mit tehetünk a gyulladásos tünetekkel szemben, ha már a gyógyszeres kúra és a méregtelenítés sem segít? Van megoldás!

2014.05.21 06:38bencze áron - ma.hu

A kérdés megválaszolásában dr. Kovalenko Marina volt a segítségünkre, aki arról is beszélt a családháló.hu-nak, hogyan keletkeznek a gyulladások, és miért van belőle ennyire sok a szervezetünkben?

A gyulladásos betegségek az emberiség megjelenésével egyidejűek. A középkori emberek gerincproblémáinak például több mint 90 százaléka a csigolyában és az ízületekben található direkt bakteriális gyulladásra vezethető vissza. Nincs ez másképp napjainkban sem, a XXI. században azonban elsősorban a gócok, azaz a szervezetben található úgynevezett „szóródó” bakteriális gyulladásos telepek és az általuk keltett immunreakciók okolhatóak az ilyen jellegű problémáért.

A gyulladás okai

Miután az immunrendszer és a góc között folyamatos a küzdelem, a problémaforrás ellen termelt antitestek révén direkt vagy indirekt módon gyulladások lobbannak fel a szervezetben - hívta a figyelmet dr. Kovalenko Marina. A doktornő kitért arra is, hogy a keringésnek köszönhetően a baktériumok méreganyagai és allergénjei eljutnak a szervezet egyes részeire, elsősorban a lassult, pangókeringésű területekre, ahol lerakódva okoznak gyulladásokat. Miután a góc az immunrendszer számára nehezen hozzáférhető, rossz keringésű területeken alakul ki, rendkívül nehéz a felkutatása is. És hogy hol alakulhatnak ki ilyen pontok? A doktornő szerint nemcsak a legyengült szervezet segítheti elő létrejöttét, de az idős életkor, a stressz, a kimerültség, a dohányzás, a helytelen táplálkozás, sőt még a nem megfelelő száj- vagy orrmelléküreg-higiéné is a kiváltó okok listáján szerepel. Mint folytatta, gócban található baktériumok anyagcsere-végtermékei, és az ellenük termelt antitestek egyaránt bejutnak azokba az ízületekbe, ahol előzőleg pangás alakulhat ki, a bekerült káros anyagok pedig lerakódva okoznak gyulladásos, látszólag ok nélküli fájdalmakat.

Hogy találunk rá?

Nehezíti a helyzetet, hogy a góc a vérből direkt nem mutatható ki, ráadásul lokális panaszokat sem okoz. Kovalenko Marina ezzel kapcsolatosan arra hívta fel a figyelmet, hogy elsőként a mozgásrendszer vizsgálatára van szükség, majd ezt követően állítható helyre a szervezet megfelelő statikai és dinamikai állapota, melyet a keringés fokozására irányuló myofasciorelaxációs akupunktúrával, manuálterápiával és cranioszakrális terápiával érnek el. Amennyiben 2-3 nappal az első kezelés után ismét visszaromlik a beteg állapota, akkor feltehetőleg góc áll a háttérben, ezért gyulladást és keringési állapotot tükröző hőtérképes vizsgálat elvégzése szükséges – folytatta a doktornő, aki szerint az úgynevezett nyirokkeringési technika segítségével komoly eredményeket lehet elérni  ez alapján a keringési paraméterek javításában. Magyarázatképpen hozzátette: az anyagcsere végtermékek 80 százalékát a vénás rendszer, minimum 20 százalékát pedig a nyirok keringés szállítja el a szövetek szintjéről. A nyirokkeringés szoros kapcsolatban áll az immunrendszerrel, meghatározza a szervezet regenerációs készségét, és segíti a szövetekből történő salakanyag-kiválasztását. A nyirokkeringés serkentésével a méreganyagok előbb az érpályába, majd a vér útján a májhoz, illetve a vesékhez kerülnek, ahol egyrészt átalakulnak, másrészt kiválasztódnak.

A nyirokrendszeri blokkok oldásával, keringés javításával  nagyon mély szintű méregtelenítés válik lehetővé az izmok, a kötőszövet és a belső szervek szintjén – szólt a részletekről dr. Kovalenko Marina, kiemelve: éppen ezért a kezeléseket rétegenként, fokozatosan végzik, hogy a toxikus anyagok felszabadulásakor végzett múló nem kívánatos hatásokat, mint szédülés, fáradékonyság vagy izomláz megelőzzék.

Amit a betegnek tudni kell Nyirok Drainage előtt:

- előtte 1 hétig - 2 napig - állapottól függően - sok folyadék- napi 3 l fogyasztása javasolt, min. átlagos fogyasztás + 500 ml
- 1 napig könnyen emészthető ételek fogyasztása- zöldség, levesek stb. /nehezen emészthető- gomba, vadas húsok, nagyon zsíros ételek , túlzott fehér liszt fogyasztás sem javasolt
- kezelést ruhában is végezhetünk, ezért  érdemes kényelmes ruhában jönni- vastag övű nadrág nem lesz kényelmes
- 2-3 óráig érdemes pihenni- megerőltető fizikai munka nagyon kimerítő lehet, egy hosszú alvás javítja a kezelés eredményességét
 - 3 l napi folyadékfogyasztása javasolt még 3 napig
- méregtelenítés céljából végzett kezelés után  nyírfatea fogyasztása javasolt 1-3 napig ,
 méregtelenítési zavarban szenvedőknek külön tisztító  kúrákat kell végezni

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.