Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Mit kell tenni egy cukorbeteg kisgyerekkel?

Világszerte megállíthatatlanul emelkedik a cukorbeteg gyerekek száma. Magyarországon sok esetben a pedagógusok félnek az esetleges vészhelyzetektől, illetve nem tudják, hogyan kell ellátni egy cukorbeteg kisgyereket.

2014.05.15 18:05MTI
Freedigitalphotos Praisaeng

Ezért indította el az alapítvány Belevalók elnevezésű oktatóprogramját pedagógusok számára, amellyel két év alatt szeretnék elérni az ország minden megyéjét - tájékoztatta az Egy Csepp Figyelem Alapítvány csütörtökön az MTI-t.

Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány létrehozója elmondta, hogy próbajelleggel már zajlik a program, az ingyenes továbbképzésen több száz óvónő vett részt. Az alapítvány emellett már megállapodást is kötött az ELTE Tanító- és Óvóképző Karával, így a Belevalók óvodai továbbképző program az intézmény hivatalos képzési programjának része lett.

Az alapítvány idei programjai között május 19-én kezdődik a már hagyományos Cseppont Patikahét, amelynek keretében a már megszokott vércukor-, vérnyomás- és koleszterinmérés mellett mérőeszköz-akció is várja az érdeklődőket az alapítvány logójával fémjelzett "egycseppes" patikákban.

Ismét elkezdődik az őszig tartó Egyszer Élünk Körút, az alapítvány ingyenes szűrőkörútja a legismertebb gasztro- és zenei fesztiválokon.

Idén immár harmadszor rendezik meg a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének közreműködésével. Ezúttal is csak egészséges tortareceptekkel lehet nevezni, azaz fehér liszt és cukor nélkül készült tortákkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.