Nem felejtünk, Freddie Mercury!

Kevesebb itthon az AIDS-es megbetegedés

Jó hír: hosszú évek óta először csökkent a bejelentett AIDS-beteg száma tavaly Magyarországon.

2014.05.03 08:45MTI
Forrás: Wikipedia

Az Országos Epidemiológiai Központ jelentése alapján tavaly összesen 42 megbetegedést dokumentáltak, szemben az az előtti évben tapasztalt 48-cal, ugyanakkor az is tény, hogy 2009-ben még "csak" 23 esetről jelentettek, azonban a betegszám egészen tavalyig minden évben emelkedett - számol be a Magyar Nemzet.

A lap írása szerint a HIV-fertőzöttek esetében nem lehet visszaesésről beszélni, sőt az újonnan regisztrált páciensek száma jelentősen megugrott, az Országos Epidemiológiai Központ 2012-ben összesen 219 új fertőzésről számolt be, tavaly már 240-ről adott hírt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.