Pollenhelyzet

Jó hír az allergiásoknak

A hét második felében érkezett hidegfront miatt most kevesebb a virágpor a levegőben, de nem sokáig marad így a helyzet.

2014.04.12 11:45MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Tom Curtis

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet adatai szerint a platán és helyenként a nyír virágporának mennyisége érhet el magas szintet. Magas lehet még esetenként a fűz, valamint a tölgy pollenkoncentrációja.

A nyárfa pollenszezonja a végéhez közeledik, virágpora már csak alacsony mennyiségben lehet jelen. A kőris, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja várhatóan az alacsony-közepes tartományban marad. Már jelen van az eperfafélék virágpora is, továbbá előfordulhat a juhar, a gyertyán, a bükk, a dió, valamint a pázsitfűfélék pollenje is a levegőben - tájékoztatott a tisztiorvosi szolgálat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.