Csak semmi homoszexualitás!

Jön az erkölcsrendészet az oroszoknál?

Erkölcsrendészet létrehozatalát javasolja Oroszországban Vitalij Milonov szentpétervári önkormányzati képviselő, aki két éve a homoszexuálisok jogait korlátozó törvényt kezdeményezte az orosz nagyvárosban.

2014.04.03 01:30MTI

A politikus szerdán egy hírügynökségnek nyilatkozott, de már korábban levelet intézett ebben az ügyben Vlagyimir Kolokolcev orosz belügyminiszterhez. Ebben a kormányzó Egységes Oroszország párt politikusa azt vetette fel, hogy szükség van egy olyan rendészeti egységre, "amelynek tagjaitól idegenek a liberális és hanyatló értékek", ugyanakkor ők "a hagyományos értékrend tiszteletben tartásán" őrködnek.

Milonov úgy képzeli, hogy az erkölcsrendészet nem helyettesítené a rendőrséget, de munkatársai bírságot szabhatnának ki a közerkölcs megsértőire és előkészíthetnék az ellenük való eljárást. A szentpétervári városi közgyűlés képviselője úgy gondolja, hogy a rendészetnek akkor kellene közbelépnie, amikor például a rossz családi körülmények között élő gyermekeket koldulásra, vagy szektákba kényszerítik. Az "erkölcscsőszöknek" fel kellene lépniük a prostitúció, valamint az illegális kaszinók, játékbarlangok működése ellen is.

A szentpétervári képviselő azt gondolja, hogy az erkölcs felett őrködőknek maguknak is erkölcsökhöz hű, a hagyományos vallási felekezetekhez tartozó, ortodox, katolikus, mohamedán, zsidó embereknek kell lenniük. A liberális ellenzékieket kizárná a rendészetből mert ők szerinte "romboló elveket" képviselnek, "szodómiát, homoszexuális házasságot hirdetnének" - mondta az orosz képviselő.

Oroszországban - Milonov kezdeményezésére - elsőként, 2011-ben Szentpéterváron fogadta el a helyi törvényhozás azt a jogszabályt, ami tiltja és bünteti a homoszexualitásnak a kiskorúak körében való népszerűsítését, gyakorlatilag a melegek nyilvános megjelenését. Ez 2012-ben lépett hatályba. Az orosz törvényhozás 2013-ban követte a szentpétervári példát: az adott év júniusában elfogadta a jogvédők által élesen bírált törvényt, így az szerte Oroszországban hatályos. A duma képviselői megszavazták annak a tiltását is, hogy külföldi egynemű párok orosz gyermekeket fogadjanak örökbe.

A botrányos kijelentéseiről ismert Vitalij Milonovot egyébként most az a veszély fenyegeti, hogy elvehetik képviselői mandátumát. A szentpétervári közgyűlés (a szövetségi rangú város törvényhozása) tagja ugyanis nemrég nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel illette a krími tatárokat és az ukránokat. Milonovot a kormányzó Egységes Oroszország párt arhangelszki képviselői jelentették fel az ügyészségen. A politikus a slon.ru internetes kiadványnak adott interjúban az ukránokat "elmeháborodott kecskéknek, mandolinos idiótáknak", a krími tatárokat pedig "török fasiszta arcoknak" nevezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.