Pazar szálláslehetőség

Császár lehet a schönbrunni kastélyban

Fényűző lakosztállyal várja áprilistól a császári pompára vágyó turistákat a bécsi schönbrunni kastély, a Habsburgok egykori nyári rezidenciája.

2014.03.29 09:59MTI
Fotó: Wikipedia.org

A lakosztályt, amelyet egykor az udvarban élők közeli hozzátartozói számára tartottak fenn, április 30-ától lehet kibérelni. A császári pompáért éjszakánként 699 eurót (218 ezer forint) kell fizetni fejenként. A négyszemélyes apartmanban két hálószoba, konyha és ebédlő található. A teljes fényűzésre vágyók komornyikot, lovas hintót és bentlakó séfet is bérelhetnek ott-tartózkodásuk idejére.

A pazar lakosztályt üzemeltető Austria Trend reményei szerint az apartman vonzani fogja a Kelet-Ázsiából és Európából érkező turistákat. "Az építész számára fontos volt, hogy a lakosztály olyan érzést keltsen, mintha a kastély része lenne, ugyanakkor ne a többi szoba másolata legyen" - mondta a cég szóvivője, hozzátéve, hogy olyan bútorokat kerestek, amelyek illenek az épület stílusához, de mégis elég modernek egy hotelhez.

A 400 ezer eurós (125 millió forint) felújítási munkálatok eredményeként a fényűző lakosztályt többek közt Mária Terézia-stílusú kristálycsillárok, aranyozott díszítések és selyemtapéták gazdagítják.

Az Ausztria egyik legnépszerűbb turistalátványosságának számító kastélyt 2,9 millió látogató kereste fel tavaly. Az UNESCO 1996-ban nyilvánította a világörökség részévé az épületet és kertjeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.