Persze hogy Kínában...

Légszennyezési prémiumot fizet a Panasonic

A Panasonic kifejezetten a veszélyes mértéket öltő légszennyezés kompenzálásaként fizet mostantól a korábbinál többet a Kínában dolgozó munkatársainak.

2014.03.13 11:47MTI
MTI, archív

Ugyan a Kínába érkező külföldiek számára az anyacég részéről biztosított általános és kulturális nehézségek miatti prémium korábban is létezett, a japán vállalat az első a nemzetközi szereplők táborában, amely ilyen speciális egészségügyi prémiumot biztosít.

A Kínában mintegy 70 ezer embert foglalkoztató vállalat nem közölte, pontosan hány munkásának jár majd a plusz fizetés, és azt sem tudni, mekkora összegről van szó.

A legutóbbi hivatalos kínai közlés, a kormány hétvégi tájékoztatása szerint a központilag figyelemmel követett 74 város közül mindössze három olyan van, amelynek levegője megfelel az egészségügyi normáknak. A légszennyezés hosszú évek óta problémát okoz a kelet-ázsiai országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.