Houston we have a little problem

Autómentes vasárnap - cél a sétára ösztönzés

A legforgalmasabb autóutak néhány szakaszának ideiglenes lezárásával igyekeznek sétálásra és szabadtéri programokra buzdítani vasárnaponként a városlakókat az amerikai Houstonban.

2014.03.09 00:30MTI

Az Egyesült Államok negyedik legnépesebb városának polgármestere, Annise Parker a héten jelentette be a kezdeményezést, amelynek keretében négy kilométernyi belvárosi útszakaszt fognak elzárni pár órára az autók elől április első vasárnapján, hogy utat engedjenek a gyalogosnak és a kerékpárosoknak.

"Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy megismerjük ezeknek az utcáknak a környékét, méghozzá olyan módon, amelyre az autóban ülve nem lenne lehetőségünk" - mondta Parker a Houston Chronicle című napilapnak adott interjújában. A Sunday Streets Houston (Houstoni Vasárnapi Utcák) elnevezésű programot májusban és júniusban a város más útszakaszaira is kiterjesztik.

A polgármester szerint a mostanihoz hasonló "nyitott utca" programok már jó ideje nagy sikernek örvendenek más városokban. Az első ilyen kezdeményezés több mint harminc éve indult a kolumbiai Bogotában.

A houstoni illetékesek szerint nagyjából 200 hasonló kezdeményezés van világszerte, köztük olyan amerikai városokban, mint San Antonio, St. Louis, Salt Lake City, New York és Los Angeles.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.