Emléked örökké velünk marad

Ez történik a Facebookon, miután távoztunk az élők sorából

A közösségi oldalon létrehozott profil nem marad magára; az ismerősök és maga a vállalat is törődik az elhunytak digitális utóéletével.

2014.02.22 11:25Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Az elkerülhetetlen vég óhatatlanul űrt hagy maga után az ember életében, ugyanakkor számos teendőt is hoz magával. Szolgáltatások átíratása/lemondása, végrendeletek teljesítése, ingó és ingatlanok eladása - de nem feledkeztünk meg valamiről? Nos, a 21. században a digitális énnek nem kell feltétlenül távoznia az ismerősök sorából: a Facebook gondoskodik arról, hogy legyen egy virtuális hely, ahol leróhatjuk kegyeletünket vagy felidézhetjük az eltávozott kedves emlékeit.

Egyrészt - egy, a napokban bekövetkezett változásnak köszönhetően - az elhunyt profilja ugyanúgy elérhető marad, mint halála előtt. Természetesen akkor, ha ezt az illető is így akarta, még a szomorú esemény bekövetkeztét megelőzően. Másrészt a Facebook kiterjesztette a nemrég nagy népszerűséget elért visszatekintő videók elérhetőségét az eltávozottakra is. Kérésre a közösségi hálózat automatikusan elkészíti az elhunyt közösségi hálón megosztott életének legfontosabb momentumait, és ezt a videót közzé is teszi. Így bármikor fel lehet idézni a legszebb emlékeket, különösebb videoszerkesztési tudás nélkül is.

Aki viszont viszolyog a digitális túléléstől, még idejekorán rendelkezzen arról, ha azt szeretné, hogy nyoma se maradjon a Facebook szerverein...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.