Tippek, hogyan legyen élvezetesebb az együttlét

Az anális szex aranyszabályai

Az anális szexet a mai napig nagy tabuként kezeli a társadalom. Egy internetes felmérés azonban kimutatta, hogy a párok 50%-a próbálkozott már anális közösüléssel.

2009.07.27 08:14ma.hu
hirdetés

A végbélnyílás az emberi test felfedezetlen és izgalmas területe és mivel a vaginához közel helyezkedik el, így nem meglepő, hogy az ember rátalált, mint a szexuális örömszerzés másik lehetőségére. Mivel a végbélnyílás ennyire közeli társa a vaginának, így az itt elhelyezkedő izmok is komoly rész vállalnak az orgazmus elérésében függetlenül attól, hogy vaginális, vagy éppen anális az orgazmus amiről beszélünk. 

Érthető módon az emberek többsége napjainkban is tabuként gondol a végbélnyílásra, hiszen itt távozik a szervezetben felhalmozódott hulladék anyag, ezért tele van baktériumokkal, kórokozókkal. Túllépve minden tabun és baktériumon a végbélnyílás izgatása olyan új örömszerzési lehetőségeket kínál, melyek mellett sokan nem tudnak csak vállrándítással elmenni. Mielőtt azonban belevágnánk egymás anális felfedezésének muszáj lesz pár aranyszabályt betartani.


Aranyszabályok

Ezeket a szabályokat nem azért kell betartani, mert azokat valaki előírta, hanem azért, mert az anális szex nem csak örömeket, hanem veszélyeket is tartogat. A fájdalom, betegség és kiábrándulás elkerülése végett érdemes ezeket végiggondolni és alkalmazni, ha az anális szex mellett döntötök. Az első és legfontosabb betartandó szabály, hogy beszélj róla partnereddel, ha a fejedben megfogalmazódott, hogy szeretnéd kipróbálni. 

Ne légy szégyellős kérdezd meg a véleményét és beszéljétek meg, hogy miért lenne érdemes kipróbálni. Amennyiben partnered teljesen elzárkózik a lehetőségtől semmiképp ne erőltesd, hiszen tele feszültséggel és ellenállással úgy sem érhetnétek el sikereket ebben a témában. Amennyiben mind a ketten szeretnétek kipróbálni ezen örömszerzés fajtáját, úgy a következő lépés a higiénia

Az anális játékok előtt nagyon fontos, hogy alapos tisztítást végezzetek alul, hiszen nem egy alapvetően tiszta testrész felfedezésére vállalkoztatok. A végbélszakasz kitisztítása történhet langyos zuhannyal is, vagy ha ez elsőre kicsit nehézkes, akkor lehet kapni kifejezetten végbélnyílás tisztítására alkalmas eszközt szexboltokban. Amennyiben nehézséget okozna neked az elérése, úgy kérd párod segítségét, hisz ez is jó bemelegítés lehet a közelgő játékokra.
 
A síkosítás a következő dolog, amire gondos figyelmet kell szentelnetek. A végbélnyílásnál használt síkosító krém esetében figyelni kell arra, hogy a síkosító milyen anyagot tartalmaz. A legjobb a vazelin, vagy a babaolaj, de kerüljétek a zsíros krémeket. Azt is szem előtt kell tartanotok, hogy óvszert kell használnotok a fertőzések elkerülése végett és az óvszerek könnyen sérülhetnek a nem megfelelő síkosító anyagoktól. Ismétlésként az anális szex során kötelező az óvszer használata akkor is, ha a végbélnyílás alaposan ki volt tisztítva előtte. 

Bármennyire tiszta a végbélszakasz akkor is tele van baktériumokkal és kórokozókkal, melyek érintkezése nem ajánlatos a pénisszel. Ezen kívül azért is fontos az óvszer használata, mert ha az anális szex után még kedvet kaptok a vaginális élvezetekre, akkor a pénisszel könnyen átvihetőek a baktériumok, amik komoly vaginális fertőzést okozhatnak. A következő fontos szabály a fokozatosság az anális közösülés előtt. Soha ne rontsunk ajtóstul a házba, hiszen ez komoly fájdalmat okozhat partnerünknek.


Amennyiben anális közösülést tervezünk, úgy kezdjük az ujjunkkal, majd ujjainkkal és ezután, mikor már eléggé kitágult a végbélnyílás jöhet a pénisszel való behatolás. Fontos, hogy a körünk soha ne legyen hosszú, mert ezzel megsebezhetjük a végbelet körülvevő izmokat. Az anális szex előtt javasolt nem belakmározni, mert csúnya meglepetések történhetnek közösülés közben.

A végbélgázok és az emésztés is felgyorsul étkezés után. Vélhetően az ilyen jellegű baleset mindkét fél kedvét jó időre elveszi a következő próbálkozástól. Az aranyszabályok betartásával biztonságos és élvezhető anális szexben lehet részesülni, amely mindkét fél örömére szolgál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.