Évbúcsúztató

Fejenként fél kilót durrogtatunk el szilveszterkor

Egy a tavalyi szilveszteri adatokat feldolgozó felmérés szerint fejenként fél kiló tűzijátékot durrogtatunk el a szilveszteri ünnepség közepette. A vásárlók 80 százaléka férfi, és átlagosan 7 ezer forintot költenek pirotechnikai eszközökre.

2013.12.26 14:49MTI
Fotó: freedigitalphotos.net

A pirotechnikai szolgáltatásokat nyújtó és tűzijátékokat forgalmazó PyroPont statisztikát készített a szilveszteri tűzijáték-vásárlási szokásokról. Az eredmény a tavalyi ünnepek környékén történt vásárlásokat feldolgozva született; de valószínűleg hasonló arányokra számíthatunk idén is. A felmérés több mint 10 ezer vásárlás alapján készült, a tavalyi szilveszteri tűzijáték-vásárlók körében, az ország 25 pontján található árusítóhelyek adatait feldolgozva.

Az eredmények azt mutatják, a vevők átlagosan közel félkilónyi (49,1 dkg) hatóanyag-tartalmú pirotechnikai eszközt vásárolnak. Ennyit bárki beszerezhet, hiszen év közben az otthon tárolható tűzijátékok maximális mennyisége 1, szilveszterkor pedig 5 kg. A felmérés szerint a durrogtatók 79,5 százaléka férfi volt, akik átlagosan 7130 forintért vettek tűzijátékot; a legtöbbet vásárló viszont mintegy 100 ezer forintot költött az üzletek egyikében. A vevők 82 százaléka 18 és 50 év közötti, de láthatóan az idősebbek is érdeklődnek a durrogtatás után, ugyanis a legidősebb vásárló 86 éves volt - derült ki a PyroPont weboldaláról (http://pyropont.hu/).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.