Több mint 8 milliárd forintnyi összeg

Eladományozza a lottó ötöst

Jótékony célokra adományozza sokmilliós lottónyereményét egy kanadai nyugdíjas.

2013.12.20 22:35MTI
A nyertes nyugdíjas

Nincs szüksége ennyi pénzre a megélhetéshez - nyilatkozott a CBC televíziós csatornának. "Szerencsés voltam a munkában, egész életemben, és tettem annyit, hogy el tudjam tartani magamat és a gyermekeimet. Az a szerencse ért, hogy enyém lett a főnyeremény, és boldog vagyok, hogy a pénzt eladományozhatom" - tette hozzá. Gyermekei megértéssel fogadták a gesztust.

Amint a lottótársaság felhívta, rögtön tudta, mire szánja a pénzt. A férfit májusban érte a szerencse, ám egészen e hétig várt a bejelentéssel. Még gyermekei sem tudtak róla.

Azért várt ennyi ideig, mert remélte, elkerülheti a médiafelhajtást. A lottó szabályzata szerint ugyanis a nagy összeg nyerteséről fotót kell készíteni, amikor átveszi a csekket. "Azt mondtam magamnak, karácsony körül megyek érte, amikor mindenki nagyon elfoglalt, és nem fogják észrevenni" - magyarázta. Ezért is viselt sapkát és napszemüveget, amikor végül elment a nyereményért.

A férfi egy elektronikai cég menedzsere volt Calgaryban, és 44 éves munkaviszonynak vetett véget, mikor a lottónyereményről értesült. A pénzt a Kanadai Rákellenes Társaságnak, valamint egy helyi egészségügyi szervezetnek adományozza. Itt ápolták rákbeteg feleségét 2012 februárjában bekövetkezett haláláig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.