Ha beteg gyerekeken segítene

Bárki lehet mesedoktor

Az interneten keresztül is lehet csatlakozni a mesedoktorok jótékonysági programhoz: bárki megoszthatja kedvenc meséjét a világhálón egy rövid videóban, amellyel a beteg gyerekek hétköznapjait teheti vidámabbá.

2013.12.06 22:45MTI

Az önkéntesség világnapja alkalmából a világhálón is megjelenik a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programja az akció YouTube csatornájának felületén. A gyógyítani vágyó önkéntesek kedvenc meséjüket webkamera vagy telefon segítségével rögzíthetik egy legfeljebb 10 perces videó formájában, amelyet ezután be lehet küldeni a gyógyvarázs csapatának. A legjobb videókat a szervezők az internet segítségével juttatják el a kórházban fekvőkhöz.

Az elmúlt négy hónap során több mint 3800 önkéntes "mesedoktor" kapcsolódott a programhoz és látogatott el kórházakba, hogy mesét olvasson a betegeknek.

A webes meseolvasás révén a történetek nemcsak több gyermekhez érhetnek el, de a betegek bármikor, akár többször is meg tudják nézni azokat, valamint olyan időszakokban is élvezhetik a történetek erejét, amikor nincs náluk látogató, vagy a kórházakban épp látogatási tilalom van.

A kezdeményezéshez csatlakozó 20 kórháznak a mesenézéshez szükséges számítógépet a pénzintézet, az internetkapcsolatot a Magyar Telekom biztosítja.

A program részletes leírása, a videókészítéssel és beküldéssel kapcsolatos tudnivalók a www.khgyogyvarazs.hu oldalon találhatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.