Észak-Amerika még csak most áll vissza

Több közúti baleset a téli időszámításra való átállás után

Megnő a közúti balesetek száma a téli időszámításra való átállás utáni hetekben egy kanadai tanulmány szerint.

2013.11.02 04:30MTI

A Brit Columbia tartományban működő biztosítótársaságok egyesülete áttekintette a 2006 és 2010 közötti évek baleseti statisztikáit, és megállapította, hogy az átállás utáni két hétben átlagban 16 százalékkal több a közlekedési baleset, mint az átállás előtti két hétben. Az autósok ilyenkor figyelmetlenebb és fáradtabbak - derült ki.

A balesetek számának növekedése első pillantásra ellentmond annak, hogy a téli időszámításra való átállással nyerünk egy órát (a pihenésre), az ellentmondás azonban csak látszólagos. Sokan úgy hisszük, hogy a plusz egy órának köszönhetően tovább maradhatunk fenn este, ám végül kevesebbet alszunk, fáradtabbak és figyelmetlenebbek vagyunk - magyarázta John Vavrik pszichológus.

Észak-Amerikában ezen a hétvégén állítják vissza az órákat a téli időre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.