SPAR Maraton

Példátlan sikert aratott a FODISZ akciója

Óriási sikert aratott a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) által kezdeményezett akció, amelynek során több mint 150 fogyatékos fiatal és közéleti személyiség futott együtt a SPAR Maratonon.

2013.10.13 16:19ma.hu

A vasárnap délelőtt rendezett 600 méteres családi futás keretein belül szervezett akcióra az ország több pontjáról érkeztek látássérült mozgássérült, értelmi fogyatékos és hallássérült fiatalok, akikkel kéz a kézben futottak a FODISZ kezdeményezéséhez csatlakozó közéleti személyiségek.

A 600m-es versenyen együtt futott a fogyatékos fiatalokkal többek között dr. Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő, Benedek Tibor olimpiai bajnok, a Magyar Rádió csapata Jónás István vezérigazgató vezetésével, Hajdú Péter és Sarka Kata, Aáry-Tamás Lajos oktatási ombudsman, Németh Kristóf színész, Bácskai János Ferencváros, és Papcsák Ferenc Zugló polgármestere, Jegyes-Tóth Krisztina, műsorvezető, dr. Borbély Zoltán, jogász, Várkonyi Attila, DJ, valamint Gömöri Zsolt a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

A FODISZ legfőbb célja a minden várakozást felülmúló sikeres akcióval az volt, hogy felhívja a társadalom figyelmét arra, hogy a fogyatékos emberek integrációja kiemelt feladat.

A közös futás után a FODISZ megvendégelte a versenyzőket egy ebéd formájában, majd pedig ingyenes állatkerti látogatást szervezett számukra, valamint megajándékozta a résztvevőket egy, az eseményre készített pólóval.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.