Astellas-díj 2013

Keresik az Év Orvosát

Új fővédnökkel, számos újdonsággal és kibővült mentorkörrel indul útjára idén az Astellas-díj - Az év orvosa pályázat.

2013.10.01 12:55MTI

A hazai egészségügyben tevékenykedő, kiemelkedő emberi és szakmai teljesítményt nyújtó orvosok, valamint a példaértékű orvos-beteg kapcsolatok felkutatását és nyilvánosság előtti bemutatását célzó kezdeményezéshez az Astellas Pharma és a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ) mellé idén a Magyar Kórházszövetség és a négy orvosképző egyetem is csatlakozott - közölte Morva Gábor pályázati programvezető kedden az MTI-vel.

A fővédnökséggel járó feladatokat - a két év után leköszönt Sótonyi Péter professzor helyett - a jövőben Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke látja el. A szakmai zsűri korábbi elnöke, Perner Ferenc professzor a jövőben tiszteletbeli elnökként segíti a pályázatot, a szakmai zsűri vezetését Acsády György professzor veszi át.

A változások a páciensek által beküldött történetek értékelését és a végső rangsor kialakításának módját is érintik. Ettől az évtől e rangsor felállításában a nagyközönség és az Astellas-díjas orvosokból álló zsűri értékítélete egyenrangú mérceként jelenik meg.

Astellas-díj - Média az orvosokért címmel idén is pályázatot hirdetnek újságírók, szerkesztők és riporterek számára, amely a kiemelkedő orvosi helytállásról, áldozatkészségről és a pozitív történetekről készült cikkeknek, híradásoknak, valamint egyéb anyagoknak kíván még nagyobb nyilvánosságot adni. A pályázatot idén az Astellas Pharma és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége közösen hirdeti meg.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.