Életmentő fogszabályozó

A fogszabályozás életmentő is lehet

Lövés ért egy Michigan állambeli fiút, és súlyos sérüléseket szenvedett, de él - életét a fogszabályozójának köszönheti.

2008.07.19 18:39medipress.hu

A helyi rendőrség elmondása szerint a 18 éves, Anthony Pittman nevű fiút egy 0,45-ös kaliberű fegyverrel lőtték meg múlt héten. Amikor a lövés a száját érte, a fogszabályozóján darabokra tört a töltény.

”Feltételezéseink szerint a töltény azért repedt szanaszét, kisebb darabokra, mert az a fogszabályozó készülék felszínével érintkezésbe került, a száját, nyelvét és fogait ezért csak az apró darabkák sértették” – adta hírül az NBC hírügynökségnek Wendy Keelty rendőrkapitány a Pontiaci Rendőrségről. „A feldarabolódásnak köszönhetően nem jutott el a töltény a nyaki részekig, ezért maradhatott Pittman életben.”

A sérülés a szájüregét érintette, Pittmannek több foga eltört, és a nyelve is súlyosan megsérült. Az orvosok szerint még sok idő, míg képes lesz ismét beszélni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.