Szelek szárnyán

Többen repültek idén nyáron

A globális légiutas-forgalom 5,1 százalékkal nőtt júliusban az egy évvel korábbihoz képest.

2013.09.03 17:59MTI

Ugyanebben a hónapban az utaskilométerre számított bevétel 5 százalékkal emelkedett, míg a kapacitások 5,5 százalékkal bővültek.

Az utasforgalom növekedése a Közel-Keleten volt a legnagyobb, 7,8 százalékos, de 7,5 százalékkal bővült Afrikában és 7,4 százalékkal Latin-Amerikában. Csökkent ugyanakkor a forgalom Ázsiában és különösen Kínában, ahol lassul a gazdaságnövekedés.

A világ légi forgalmának több mint 80 százalékát lebonyolító IATA csaknem 240 légitársaságot tömörít.

A nemzetközi szervezet júniusban azt közölte, hogy a nemzetközi légitársaságok idei profitja 12,7 milliárd dollár lehet, ami meghaladja a márciusban várt 10,6 milliárd dollárt, és az előző évi 7,6 milliárd dollárt. Amennyiben a szervezet javított várakozása beigazolódik, akkor 2013 lehet az iparág harmadik legjövedelmezőbb éve 2001 óta.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.