Gyilkos galóca mérgezte meg őket

Túlélik a gombamérgezést a thai nők

Maradandó károsodás nélkül felépül a gyilkos galóca mérgezésből az az öt thaiföldi nő, akik szombaton életveszélyes állapotban kerültek kórházba.

2008.07.11 16:34Magyar Nemzet

Zacher Gábor, a Péterfy Sándor utcai kórház toxikológiai osztályának vezetője a lapnak elmondta, az amatőr gombászok Csillebércen szedték a gyilkos galócákat, az ebből készített étel hetven százaléka a mérges gombából volt. A toxikológus arra számít, hogy most kezdődik a mérgezések szezonja, emiatt biztosan többen kerülnek majd kórházba. 

Véleménye szerint elképzelhető, hogy az egyre gyakoribbá váló gombamérgezések hátterében a szegénység növekedése is szerepet játszik. Zacher Gábor a Magyar Nemzetnek arról is beszélt: az ellenőrzés hatásfokán is lehetne javítani, hiszen hétköznap délutánonként és hétvégén is nehéz nyitva tartó gombavizsgálót találni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.