A pszichiáter válaszol

Segítség, homoszexuális a férjem!

Előfordulhat, hogy aki korábban csak ellenkező nemű személyekkel létesített kapcsolatot, később mégis megteszi ezt azonos neműekkel is...

2013.04.27 20:45webbeteg.hu

"Férjem viselkedéséből néha arra következtetem, hogy homo-, vagy biszexuális" – panaszolta egy olvasó a WEBBetegen, ahol afelől is érdeklődött, hogy "milyen kezelési módjai lehetnek ennek a problémának: Pszichiáterhez kellene mennie?" – tette fel a kérdést az Orvos válaszol rovatban.

Előfordulhat az is, hogy korábban csak ellenkező nemű személyekkel létesített kapcsolatot valaki, később azonban mégis megteszi ezt azonos neműekkel. Ennek az oka általában az, hogy azelőtt ezirányú vonzódását megpróbálta elnyomni, egy idő után azonban ez nem megy tovább – válaszolta Dr. Diószegi Judit, pszichiáter.

Ha valaki bi-, vagy homoszexuális, azon nem lehet változtatni, csak lehetséges, hogy nem derül fény rá, mert az illető titkolja ezen vágyait vagy pedig a kapcsolatait. Tehát ha ez így van, elfelejtetni nem lehet a másikkal.

Nem pszichiátriai probléma az azonos neműekhez vonzódás

Az azonos neműekhez való vonzódás nem pszichiátriai probléma, csak ha valakinek a nemi kielégülése csak bizonyos tárgyakhoz, filmekhez, agresszív cselekedetekhez kötődik. Ebben az esetben szükséges szakember megkeresése.

Lehet valaki lobbanékony természetű, de nem mindegy, hogy milyen mértékben, mit tesz ilyenkor. Nyilván nem érdemes valakit provokálni, ha tudjuk, hogy bizonyos dolgokra "ugrik", de nem lehet úgy élni, hogy soha ne lehessen a másiknak ellent mondani. "Ha ok nélkül indulatos, agresszív a párja, nem tudja indulatait megfékezni, akkor érdemes pszichiátert megkeresniük" – tanácsolta Dr. Diószegi Judit, majd hozzátette: "Egyebekben, ha valami láthatóan bosszantja férjét, akkor higgadtan, segítő szándékkal kell vele leülni vele beszélgetni, hogy mi nyomja a lelkét. Tudnia kell párjának, hogy szívesen meghallgatja bármikor.”

Olvasson tovább a WEBBetegen homoszexualitásról >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.