Az öregedés az intellektus tévedése?

5 lépésben az örök fiatalságért

Vajon az öregedés csupán az intellektus tévedése, ahogyan azt a keleti bölcsek tartják? Lehet, hogy valóban olyan, eddig nem sejtett lehetőségek rejlenek bennünk, melyek nemcsak életünket hosszabbítják meg tekintélyesen, hanem még időskorban is vonzó külsőt ajándékozhatnak nekünk?

2009.03.12 08:50ideal.hu

Jó hír az életkorukkal dacolni akaróknak: a sejtprogramozással kifejlesztettek egy olyan módszert, ami a szépség és az egészség átfogó regenerációját biztosítja… 

Ma már bizonyított: az ember genetikai kódja alapján testi-szellemi hanyatlás nélkül legalább 120 évig élhetne! Ám, hogy mindezt elérje, fontos a mentális pozitív programozás. Az embereknek nap mint nap szembe kell nézniük súlyos orvosi diagnózisokkal. 

A betegséggel történő megbélyegzés gyakran sokkos állapotot idéz elő, gyámoltalanná tesz, az immunrendszer reakciókészségét pedig bizonyíthatóan megdermeszti. A legtöbb ember ezt követően kezdi magát átengedni a betegségnek. Ezért fontos bizonyos szabályokat megszívlelni! 

- Hagyjunk fel önmagunk megbélyegzésével, azzal, hogy csúnyának érezzük magunkat vagy életünk kríziseit megváltoztathatatlannak minősítsük! 

- Verjük ki a fejünkből betegségünk nevét vagy egy pszichés problémát! 

- Bízzunk abban, hogy életerőnk regenerálódik, és sikerül minden fennálló problémával megbirkóznunk! 

Az aktív sejtosztódás fiatalos külsőt biztosít 

Minél jobb a sejtek táplálása és regenerálódása, annál intenzívebben reagálnak, kommunikálnak egymással. Ilyenkor érezzük magunkat fittnek, gyors reagálásra képesnek és energiától duzzadónak. Fiatalkorban a sejtek gyorsan osztódnak. Minél idősebb egy ember, annál lassúbb a sejtosztódás. A sejtek egymás között tökéletes kommunikációs rendszerrel rendelkeznek hormonok és hírvivő anyagok, például enzimek formájában. 

Ez biztosítja az optimális tápanyagkínálatot és az egyenletes tápanyagelosztást. A sejtprogramozás olyan orvosi és mentális módszereket ölel fel, melyekkel a sejtképződés és a sejtosztódás teljesen természetes úton aktiválható.

Programpontok

A sejtprogramozás többek között az alábbi lépésekből áll:
 
1. Sejtdiagnózis: az immunrendszer teljes körű és gyors diagnosztikai lehetőségeit öleli fel, például mikroszkopikus vérvizsgálattal – egyetlen csepp vérből –, illetve átfogó vérkristály-analízissel. TUDTA? Minden, szervi tünetet még nem okozó, ám meglévő, avagy tisztázatlan elváltozásokkal járó betegség és panasz ezekkel a tesztekkel jobban megismerhető.
 
2. Sejtregeneráció: egyéni kórképtől függően olyan regenerációs programokat ölel fel, mint amilyen a biomolekuláris terápia, az ortomolekuláris terápia, az enzimterápia és a hematogén oxidációs terápia vagy az oxigénterápia. 

3. Sejtlifting: e bőrfiatalító módszer során – amit már tíz éve használnak és tovább is fejlesztettek – az arc, a nyak és a dekoltázs bőrének fiatalítása érdekében biomolekulákat injektálnak a szövetbe, ami ennek hatására regenerálódik. A módszert aktív arcfiatalításnak vagy mezoterápiának hívják. 

4. Sejttáplálás: vitális anyagokkal, vitaminokkal és táplálékkiegészítőkkel kiegészített étrend összeállítása. 

5. Sejtrelaxáció: az ázsiai mesterek az öregedést az intellektus tévedésének tekintik. A dinamikus légzőgyakorlatok, a zeneterápia, az autogén tréning és a tibeti öngyógyítás alapelvei utat mutatnak a mentális sejtprogramozással történő revitalizációhoz.

Pozitív gondolatokat!

- A sejtprogramozás során nagyon fontos a pozitív mentális programozás. Vagyis: sem a betegségeket, sem az öregedés jeleit nem szabad megváltoztathatatlan sorsszerűségnek tekinteni! Ne pecsételjük magunkra a hanyatlás bélyegét! 

- Nevessen többet, olvasson vicceket, nézzen vígjátékokat, viccelődjön sokat! 

- Forduljon természethez, sétáljon, sportoljon, meditáljon erdőben-réten-vízparton!.. Lépjen kapcsolatba a világmindenséggel! Rendkívül megnyugtató vidító hatása van. 

- Élvezze a meghitt kapcsolatokat, vagy teremtsen ilyeneket! Rendezze viszonyát párjával, hozzátartozóival, barátaival, ismerőseivel! A kiengesztelődés, megbocsátás gyógyír minden bajra! 

- Keressen minden napra valami szépet, mielőtt elalszik – adjon érte hálát! Reggel kérje a Teremtőt, vagy határozza el rá magát, hogy mind több dologban láthassa meg a jót és szépet! 

- Törekedjen mindenből a legjobbat kihozni! Ne csüggedjen, ha valami nem az elképzelései szerint történt – próbálja a legtöbbet kihozni abból, ami van! Egyedül ezzel jut a leginkább előre.
 
- Mindennap ½-1 órán át csak olyat tegyen, amit szeret, ami jólesik, amire vágyik, ami feltölti! Ennyi „önzés” csak javára válik a szeretteinek is. Ne feledje: örökké csak adni – lehetetlen! A tartály utántöltés nélkül kimerül. 

-Feküdjön le 10-11 óra tájban mindennap, mert az éjfél előtti 2 óra alvás sokkal jobban pihentet! Ha megteheti, szundítson néha délután is egy kicsit!

Óvó vérkristály-analízis

Egy 36 éves betegnél a neurológus – panaszai és tünetei alapján – multiplex sclerosist állapított meg, és kortizonnal történő kezelést javasolt. A vérkristály-analízis értékelőíve azonban egy, a beteg korának nem megfelelő vérkristályt mutatott. Ez alapján a multiplex sclerosis nem volt igazolható. A részleges gyulladások a nagyagy területén kullancs elleni oltás mellékhatására utaltak… 

A vérkristály-analízis egy vírus toxinja (méreganyaga) és oltás következményeként fellépő károsodásokat tárt fel. Az oltás következtében az idegrendszer csupán színlelte a multiplex sclerosist! A beteget kizárólag homeopátiás és más természetes készítményekkel kezelték. Három hónap után minden, multiplex sclerosisra hasonlító tünete elmúlt. Évekkel később a kontrollvizsgálat semmi jelét nem találta az egykori betegséggócnak az agyban. 

Problémamegoldó béltisztítás
 
Sejtjeink csak akkor programozhatók egészségesre, fiatalságra és szépségre, ha szervezetünk a salakanyagok és -lerakódások formájában keletkezett „szeméttelepektől” megszabadul. Ilyen anyagok rakódhatnak le a szövetekben, valamint az ízületekben, és a sejtek sokféle működését gátolják. A bőr szélsőségesen fáradt, és rohamosan öregszik, ha a máj, a vesék és a bél nem képes elegendő mennyiségben a méreganyagok elszállítására.
 
JÓ TUDNI!: az egészség súlyos zavaraihoz vezethet, ha e szervek működése korlátozott. A következő esettanulmány is egyértelműen erre világít rá. A beteg panasza tartós bélgörcsökkel és véres széklettel vette kezdetét. Ehhez társultak még a heves izomfájdalmak, amelyek miatt az érintett menni sem tudott. Polymyalgiát diagnosztizáltak nála, és kortizonos kezelést írtak elő számára. A kezelés ellenére újra és újra véres hasmenése volt, görcsszerű fájdalmakkal. 

A béltükrözés alapján Crohn-betegségre derült fény. Tizenkét hét, béltisztítással egybekötött holisztikus terápiát és baktériumflóra-rendezést követően a kortizonra már nem volt szükség. A beteg állapota a mai napig stabil maradt!

Aktív arcfiatalítás

A hámsejtek hatékony programozása a bőr fiatalítása érdekében a plasztikai műtétek kíméletes és természetes alternatíváját kínálja. Mellékhatás nélküli sejtregeneráló anyagokat injektálnak mikrotűkkel a ráncok vonalába és az arc petyhüdt területeire. Az alapregeneráció többnyire 8-10 kezelést igényel, ám a feltűnő eredmény rendszerint már 4-6 kezelést követően látható. Mindez attól függ, hogy a páciens regenerálómechanizmusainak rendszere milyen gyorsan reagál. Az aktív arcfiatalítással aktiválódik a kor előrehaladtával egyébként lassuló sejtosztódás. 

A vérellátás javul, és a szervezet saját kollagénképzése fokozódik. A ráncok mélysége csökken, és sok ránc teljesen el is tűnik. Kezelés után egy 62 éves nő így nyilatkozott: „Legszembetűnőbben a felső ajkamról tűntek el a ráncok. A bőrömet korábban cserzetté tette, hogy fokozottan érte a napsugárzás. A kezelést követően arcbőröm bársonyossá és finom pórusúvá vált. Csak a mosoly okozta ráncokhoz ragaszkodom, hiszen ezek hozzátartoznak az eleven emberhez.” 

A mezoterápia segítségével a test sejtjei orvosilag egészségre programozhatók. Ennek első lépése a sejtek megtisztítása a rég lerakódott salakanyagoktól. A szervek csak ezután lesznek képesek új bioinformációk felvételére. A sejtgyógyászat ma már látványosan új és egyben jól bevált ismereteket nyújt a regenerációhoz, vitamin- és enzimterápiájával pedig az ortomolekuláris medicina is vitathatatlan sikereket könyvelhet el a degenerációk és szervi zavarok kezelésében. A homeopátia is fontos szerepet játszik a sejtprogramozásban, mivel a sejteket regenerálódás céljából stimulálja.

Egyéb sejtfiatalító tippek

 - Salaktalanítson rendszeresen: tartson hetente rizs-ananász vagy gyümölcs, saláta napot, havonta egyszer hosszabbítsa meg 3 napra! Járjon rendszeresen szaunázni, és a bélrendszert időként tisztítsa ki kolon-hidroterápiával, beöntésekkel, keserű gyógyvízkúrával! Szedhet salaktalanító homeopátiás szereket, és ihat 3-4 hétig salaktalanító teát is. 

- Kerülje a következőket: fehér liszttel és cukorral készült ételek, zsíros, erősen fűzseres és tejszínes ételek, napi húsevés, alkohol és kávé rendszeres fogyasztása! 

- Végezzen aerob testedzést: heti 3 x 1/2 -1órán át eddzen rendszeresen, de ne kifulladásig! 

- Igyon sok homoktövis-, sárgarépa-, sütőtök- és búzafűlevet, mert ezek béta-karotin- és klorofiltartalmának köszönhetően könnyebben megújulnak a sejtjei! 

- Szedjen kúraszerűen c- és E-vitamint, Q1- és Q10-vitamint! Évente 2 x 2 hónap is hihetetlenül sokat jelent a szervezetnek. 

- Végezzen reggelente légzőtornát: ha lehet, kint a szabadban! A teljes vagy hasi légzés oxigénnel dúsítja vérét és kimossa a káros gázokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.