Meghosszabbítja a tüdőrákos betegek élettartamát

Tüdőrák elleni terápiás vakcinát kezdenek gyártani Kubában

Kubai kutatók bejelentették, hogy megkezdik a világ első, tüdőrák elleni terápiás vakcinájának előállítását.

2008.06.27 08:30MTI

A Cimavax EGF vakcina biztonságos, nincsenek káros mellékhatásai és képes meghosszabbítani a tüdőrákos betegek élettartamát - mondta Gisela Gonzalez, a terméket kifejlesztő orvoscsoport vezetője. A vakcinát először Latin-Amerikában akarják piacra dobni, de jó eséllyel hamarosan Európában és Ázsiában is forgalomba kerülhet.

A szérum előállításával kapcsolatos kutatások 1992-ben kezdődtek a havannai molekuláris immunológiai központban, és az első klinikai teszteket 1995-ben hajtották végre. Jelenleg a harmadik fázisú kísérleti stádiumban van: a vakcinát 18 kubai kórházban, közel 600 betegen tesztelik.

A szérumot már kipróbálták Kanadában és Nagy-Britanniában, jelenleg Malajziában is tesztelik és az év folyamán Peruban és Kínában is kipróbálják majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.