Új anyagok - kevesebb sírás

Gyermekfogászat másképpen

Kisgyermekes szülők legalább annyira rettegnek a fogorvostól, mint csemetéik. A 3-7 éves apróságokat nemcsak megviseli a kezelés, de már az is nehézséget okoz, hogy a székben maradjanak, amíg a tömés vagy a vizsgálat tart.

2008.06.11 15:47ma.hu

Ezen a helyzeten rengeteget javíthatnak a már itthon is elérhető új fogászati anyagok, melyek gyorsítják a beavatkozásokat és csökkentik a fájdalmat. Az étkezési szokások változásával egyre gyakoribb, hogy kisgyermekeket is fogászati kezelésre kell vinni. A 3-7 éves apróságokat nehezen lehet rávenni az együttműködésre, s mind a szülő, mind pedig a gyerek számára konfliktus forrása, melyet mindketten szívesen elkerülnének. 

Bár a kezelés szükséges rossz, az új fogászati anyagok használata jelentősen lerövidítheti a székben töltött időt, illetve csökkentik a fájdalmat. A 3M legújabb üvegionomer „biotömései” szinte beépülnek a fog anyagába, kizárják az allergia, és csökkentik a későbbi bakteriális fertőzés veszélyét. 

Van már olyan tömőanyag is, mely negyedannyi idő alatt köt, bizonyos érzéstelenítő szerek a beavatkozás után néhány perccel kiürülnek a szervezetből, használatukkal ezért töredékére csökken a kezelés utáni „érzéketlen arc” időtartama. Ma már ezek az anyagok széles körben elérhetők, érdemes érdeklődni használatukról a fogorvosnál. Összességében a kis pácienseknek ezen új anyagok használatával csupán harmadannyi időt kell a fogorvosi székben tölteniük, ami mindenki számára nagy könnyebbséget jelent

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.