Az alkalmankénti köhögés megtisztítja a tüdőnket

Súlyos betegségek a köhögés hátterében

Az alkalmankénti köhögés fontos szerepet játszik abban, hogy tüdőnk kellőképpen megtisztulhasson azoktól a szennyeződésektől, lerakódásoktól, melyek fertőzéseket okozhatnak.

2008.06.10 10:20orvostkeresek.hu

A folytonos, akár hónapokon át húzódó köhögés azonban azon túl, hogy komoly problémákat jelezhet, mellkasi fájdalmakat, fáradtságot, rekedtséget is okozhat, így mindenképpen kezeltetnünk kell. 

Mielőtt orvoshoz fordulnánk, érdemes végig gondolnunk, pontosan mi válthatta ki a köhögést, mikor kezdődött. Figyeljük meg, majd írjuk le pontosan a tüneteket, száraz, vagy hurutos, illetve jár-e váladék felköhögésével. Ha igen, jegyezzük fel a váladék milyen színű, állagú, hiszen kezelőorvosunk ebből fontos következtetéseket vonhat le.
 
Az elhúzúdó köhögés hátterében állhat nem diagnosztizált asztma, reflux betegség, krónikus bronchitis, tüdő daganat, tuberkolózis, de kiválthatja egy félrenyelés közben a légutakba jutott idegen test is. Előfordulhat stressz, nyugtalanság következtében, de szívproblémákat is jelezhet. A következő tünetek észlelésekor mindenképpen forduljunk orvoshoz, ha korábban nem is tettük. 

Véres váladék felköhögésekor, ha a tünetek lázzal járnak, vagy kezelés ellenére sem tapasztalunk javulást, légzési nehézséggel, mellkasi fájdalommal küzdünk, tüneteink három hétnél tovább is fennállnak és életvitelünket, mindennapi tevékenységeinket jelentősen megnehezítik. 

Bővebb információ:
 Budai Allergiaközpont 
web: www.allergiakozpont.hu 
email: info@allergiakozpont.hu
 tel: 06 30 6319309

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.