Megoldás a rettegett ételekre?

A tökfőzelék akár jó is lehet, ha más evőeszközzel esszük!

A szokatlan formájú evőeszközök hatására másként érezzük az ízeket?

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.11.22 13:18ma.hu

A szinesztézia olyan mentális jelenség, amelyben egyik érzékszerv által keltett benyomás automatikusan aktivál egy másik érzetet, egyfajta összérzést hozva létre. Például, nagyban befolyásolja az ízlelésünket az, hogy az adott étel hogyan néz ki, vagy milyen érzetet kelt bennünk.

Jinhyun Jeon dizájner különleges kinézetű evőeszközeinek tervezésekor nem titkolt célja az volt, hogy befolyásolja ezt a folyamatot. A készlet kialakításának eredményeként a szokásosnál jóval több érzék kerül bevetésre, ha evésről van szó, hiszen a színek, a tapintás, a hőmérséklet, a nagyság, a tömeg és a forma is meghatározza ezeket az evőeszközöket.

Jeon szerint a meleg színek, mint amilyen a vörös vagy a narancs, fokozzák az étvágyat, ugyanakkor az is hatással van az ízlelőbimbókra, hogy mekkora felületről, mennyi levegővel kerül az étel a szánkba, gondoljunk csak a szürcsölésre.

Kattintson a képre! >>>


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.