Czanik Balázs kilókat olvaszt!

Laci bácsi és a Capoeira aerobik

Ha valakit évtizedekig szakácssapkában, fakanállal a kezében, illatozó ételcsodák társaságában szoktunk meg, azt elég nehéz elképzelnünk, amint pólóban és tornacipőben egy edzőteremben aerobikozik, és igyekszik mindent úgy csinálni, ahogyan azt a kedves, de könyörtelen sztáredző előírja számára

2008.06.05 14:45ma.hu

Márpedig Benke Laci bácsi mostanában nem a tűzhely mellett izzad, hanem Czanik Balázs segítségével a fitnessteremben igyekszik megszabadulni fölös kilóitól. 

Megszámlálhatatlan elégedett, jóllakott vendég áldotta már a nevét különböző elegáns éttermekben. Sztárszakácsok tucatjai emlékeznek vissza hálásan a mesterre, akitől a szakma alapjait tanulták. Háziasszonyok nemzedékei lesték el tőle a mesterfogásokat, amelyekkel a hasukon keresztül bűvölhetik el a teremtés koronáit. 

Ez a felsorolás Laci bácsi pályafutásának néhány elemét említi, Laci bácsiét, aki nemcsak annak örül, ha kitűnő ételekkel örvendezteti meg vendégeit, de ő maga is nagy ínyenc, így az étkezés lényegesen többet jelent számára egyszerű táplálék bevitelnél. 

Ezek után persze az lenne a csoda, ha az ízmester személyében vékony, szikár, aszkétikus alkatú embert tisztelhetnénk, de mint tudjuk, csodák nincsenek… Szóval Laci bácsi megelégelte a túlméretezett „hasizmokat”, és elhatározta, tesz is azért, hogy a jövőben néhány centiméterrel közelebb állhasson a tűzhelyhez. 

A nagy elhatározásra egy szerencsés találkozás is rásegített, amikor a sztárséfnek volt alkalma elbeszélgetni Czanik Balázzsal, az egyik legismertebb és legelismertebb hazai fitness-aerobik oktatóval. A beszélgetés aztán az edzőteremben folytatódott, ahol kivételesen Balázs mondta a receptet. Úgy tűnik, Laci bácsinak nem feküdte meg a gyomrát az első adag fitness, hiszen azóta is rendszeresen látogatja a foglalkozásokat, sőt, mint hírlik, még Czanik Balázs specialitásába, a Capoeira aerobikba is belekóstolt egy kicsit. 

Hogy azért ne legyen ennyire egyoldalú a sztárséf és a fitness kapcsolata, ahhoz Laci bácsi azzal járult hozzá, hogy rögtön megálmodott négy új ételsort, amelyek kifejezetten kapcsolhatók a fogyáshoz, a mozgáshoz, szóval az egészséges életmódhoz. És, mert még az ellenségei sem vádolhatják őt irigységgel, hogy minél többen követhessék a példáját, ezek az egészséges, kalóriaszegény fogások szinte azonnal felkerültek az egyik legnagyobb magyar ételfutár cég, a Teletál menüsorába is, ami nem véletlen, hiszen Laci bácsi már régóta felügyeli az ott készült ételek minőségét. Szóval a sztárséf és a fitnesskirály egymásra talált, és afelől senkinek sem lehet kétsége, hogy Laci bácsi jó néhány kilótól megszabadul a következő hetekben. Most már csak az lehet kérdés, hogy Czanik Balázs mikor nyit éttermet…?

Kapcsolódó írások:

    Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

    Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

    Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.