Az emberek egészsége a legfontosabb érték

MDF: A Kendermag Egyesület füvezés helyett füvesítsen!

A Magyar Demokrata Fórum konzervatív pártként elfogadhatatlannak tartja a Kendermag Egyesület legújabb hajmeresztő javaslatát, miszerint a kender legalizálása - az arra kivetett adó által - 60 milliárd forintot hozna az államnak.

2008.05.18 14:32ma.hu

A konzervatív párt szerint az elmúlt évek agykutatásai kimutatták, hogy a marihuána nemcsak rákkeltő hatású, hanem károsítja a rövid távú memóriát, függőséget és mozgáskoordinációs zavarokat is okoz. Az MDF ezért arra kéri a Kendermag Egyesületet, hogyha mindenáron több zöldet akar Magyarországon, akkor füvezés helyett a füvesítést népszerűsítse: vásároljon gyeptéglákat és ültessen fákat - olvasható Pettkó András közleményében.

A Magyar Demokrata Fórum konzervatív pártként elfogadhatatlannak tartja a Kendermag Egyesület legújabb hajmeresztő javaslatát, miszerint a kender legalizálása – az arra kivetett adó által – 60 milliárd forintot hozna az államnak. Az elmúlt évek agykutatásai kimutatták, hogy a marihuána, valamint a hasis szívása nemcsak rákkeltő, hiszen hatóanyaga - a THC - rendkívül káros hatással van a fiatalok fejlődő szervezetére, rendszeres fogyasztás esetén, pedig felhalmozódik a szervezetben és utólag is, kifejti hatását.

Az MDF szerint a liberálisok és az Egyesület által előszeretettel használt „könnyűdrog” kifejezés nem állja meg a helyét, hiszen a THC – egyebek mellett - károsítja a rövid távú memóriát, valamint zavart okoz a járművezetéshez nélkülözhetetlen mozgáskoordinációban. Napjainkban ráadásul már az is bizonyítottá vált, hogy a marihuána fogyasztása függőséget okoz, magyarán teljességgel megalapozatlanok a legalizáció mellett kardoskodók ezzel ellentétes érvei is.

A Magyar Demokrata Fórum vallja, hogy az emberek egészsége a legfontosabb érték, ezért kifejezetten károsnak és álságosnak tartja a Kendermag Egyesület javaslatát, amely a költségvetési bevétel lehetőségével kívánja népszerűsíteni a marihuána fogyasztását. Az MDF ezért arra kéri a Kendermag Egyesületet, hogyha mindenáron több zöldet akar Magyarországon, akkor a füvezés helyett a füvesítést népszerűsítse: az újabb demonstrációk helyett vásároljon gyeptéglákat és ültessen fákat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.