Lehetetlenné teszi munkavégzését

15 hónapja csuklik egy férfi - meg kell műteni

Csuklásmentesítő műtétet végeznek egy brit férfin, mert már 15 hónapja csuklik egyhuzamban, ami lehetetlenné teszi munkavégzését, mivel énekes (és gitáros).

2008.05.08 07:08MTI

A 24 éves Chris Sands számításai szerint 2006 szeptembere óta kb. 10 milliószor csuklott. Akkor "csak" két héten át tartott a kínlódás, ám visszatért 2007 februárjában és azóta nincs szünet. Sands már minden csuklásmulasztót kipróbált: visszatartotta lélegzetét, többször megijesztette magát, hátba vágatta, befeküdt oxigénsátorba - mindhiába.

Az orvosok előbb tanácstalanok voltak: vizsgálták az agyát, a gyomrát, a mellkasát minden eszközzel, de nem tudták megfejteni a konok csuklás okát. Most arra jutottak, hogy mégis a gyomorral van a gond, nem záródik rendesen és meg kell műteni - adta hírül a The Sun című brit lap. A 15 hónapja tartó csuklással Sands ugyanakkor még igen messze jár a világcsúcstól, amely 68 évnyi.

Egy iowai férfié, az illető 1922-től 1990-ig csuklott. Viszont nem énekes volt. Amúgy gitározni is elég keserves csuklás közben, mivel meg-megdobódik a hangszer és a pengetővel nehézkesebb eltalálni a megfelelő húrt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.