Citrommal is lehet fertőtleníteni és fehéríteni

Látott már ennél olcsóbb fertőtlenítőt?

A citrom nemcsak a teába vagy a körmök erősítéséhez jó - tisztítani is lehet vele! A savas citrusféle fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik, természetes megoldást kínálva a takarításhoz.

2012.02.16 16:55ma.hu

Akárcsak az ecet, a citrom is kiváló a házimunkához - fertőtlenítő hatásának köszönhetően olcsó és természetes megoldást jelent. Takarítsunk meg pénzt, cseréljük le a drága tisztítószereket citromra. Mihez használhatjuk?

- Elűzi a mikrohullámú sütő szagát

Töltsünk meg egy tűzálló tálat vízzel és facsarjunk bele fél citromot. Majd 5 percre tegyük a mikróba. Kiváló tisztító hatással bír.

- Tüntessük el a porszemeket

Keverjünk össze 10 csepp citromolajat, 2 evőkanál citromlét és néhány csepp olívaolajat, majd tegyük egy spray-es flakonba. Spricceljük a munkafelületekre, majd töröljük le őket egy pamut anyaggal, kendővel.

- Vegyük célba a foltokat

Adjunk 1/2 csészényi citromlét a fehér mosnivalóhoz, majd ha elkészült a mosás, ha lehet, szárítsuk a szabad levegőn, napon a ruhát.

- Tisztítsuk le a fafelületeket

Ha lakkozott a bútor, keverjünk néhány csepp citromot 1/2 csésze meleg vízbe. Spricceljük egy enyhén nedves pamut ruhára, és töröljük le ezzel a bútort. Amennyiben nem lakkozott, keverjünk össze 2 teáskanál olívaolajat és ugyanennyi citromlét. Kerüljön egy puha pamut ruhára, majd széles mozdulatokkal törölgessük le a berendezést, hogy egyenletes oszlassuk szét mindenütt a "tisztítószert".

- Takarítsunk citrommal a fürdőben

Tegyünk citromlevet a szivacsra, és törölgessük le vele a zuhanyzó ajtaját, a kilincseket, hogy a szappanmaradékok eltűnjenek.

- Ragyogjon minden!


A citrom természetes fehérítő és fertőtlenítő: a réz és a bronz takarítására is jó. Keverjünk össze sót egy fél citrom levével, majd dörzsöljük át vele a fémet, és mossuk le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.