A mellek pozitív hatással vannak az egészségre!

Akarunk hosszú életet? Nézegessünk ciciket

Viccesen hangzik: hosszabb és egészségesebb életre vágyunk? Nézegessünk ciciket! Kutatók szerint beválik.

2012.02.02 18:55ma.hu

Amennyiben egészséges és hosszú életet szeretnénk, érdemes minden reggelünket egy videóval indítani, melyen keblek látványa fogad minket. No, de hogy lehetne ez előnyös hatással az egészségre? Kutatók szerint a lényege a pozitív gondolkodásmód kialakítása...

Nem kétséges, hogy a férfiaknál a női mellek látványa abszolút jó kedvre derítő. A kellemes érzések kialakítása hozzájárul, hogy jobb döntéseket hozzunk egészségünkkel kapcsolatosan - írja az Archives of Internal Medicine.

A tanulmány 756 ember bevonásával készült, akiknek magas vérnyomása, asztmája vagy koszorúér-betegsége volt. Valamennyiüket megkérték, hogy írják le személyes, egészségi állapotukra vonatkozó céljaikat.

Ám csupán a résztvevők fele írta azt, hogy pozitívabb gondolatokra van szüksége, és ezekből szeretne minden reggel megerősítést nyerni, táplálkozni.

A "reggeli cicik" azonban a férfiaknál igen hatékonyan hozták elő a pozitív gondolatokat és előnyös hatással voltak az egészségügyi döntéseikre - mondta el Mary Charlson, a tanulmány vezetője.

Egy évvel később a koszorúér-betegséggel küzdő páciensek 55 százaléka növelte fizikai aktivitását, szemben a kontrollcsoport 37 százalékával. A magas vérnyomástól szenvedők 42 százaléka pedig jobban betartotta az orvosok utasításait, a kontrollcsoport 36 százalékához képest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.