Miért tesz úgy a nő, mintha...?

"Ez a nő nem is olyan!" - Amit sok lány elront a párkapcsolatban

Sajnos, hiába halljuk számos helyről a jó tanácsot: adjuk önmagunkat, sokan nem fogadják ezt meg, és belemennek egy olyan kapcsolatba, ahol aztán megdöbbennek, hogy kiteszik a szűrüket. Mert kiderült, hogy nem is olyanok, amilyennek látszottak.

2011.12.22 10:15ma.hu

Klasszikus történetek. A fiú találkozik a lánnyal. Megkedveli őt, majd megszereti.

A fiú megosztja vele az érdeklődési köreit, elmeséli, mi a hobbija, milyen zenét szeret, milyen tevékenységek közben érzi legjobban magát. A lány váltig állítja, hogy ő szintén. A fiú boldog. Telik-múlik azonban az idő, és egyszer csak a lány már nem élvezi a közös programokat.

Nade miért..?

A forgatókönyv sajnálatos módon gyakori, szinte minden pasival megtörténik legalább egyszer - a válasz pedig igen egyszerű: a lány soha nem is élvezte azokat a programokat, tevékenységeket, hobbikat, amelyeket a fiú.

Nagy rá az esély, hogy csak rámondta: ő is ezt és ezt szereti csinálni. Nem azért, hogy hazudjon. Hanem mert szeretett volna jobban tetszeni, meg akarta változtatni magát a fiú kedvéért.

Ha a pasi "vak" marad, arra könnyen rámehet a párkapcsolata. Tény, hogy az elején a szerelem, a rózsaszín köd eltakarja a tényeket. Azokkal a szenvedélyekkel szemben viszont, melyek egy életre szólnak, a "felvett" szenvedélyek nagyjából 6 hónapig tartanak ki.

A lány egyre kevésbé mutat érdeklődést a "közös szenvedély" iránt, és egyre kevesebb alkalommal vesz részt a programokon, amelyek a pasit lázba hozzák. Amikor valaki szingli, igen sok időt tölthet a kedvenc elfoglaltságaival, hobbijával.

Ám egy párkapcsolat időt vesz el ezektől - ha a fiú a hobbijával akar foglalkozni, egyes nőknek egyszerűbb azt állítani, hogy ők szintén élvezik azt az elfoglaltságot, csak hogy több időt lehessenek a pasival.

A lány nem a haverunk akar lenni

A pasi szomorúan idézi vissza, milyen volt a lány az elején: benne volt a sportközvetítések nézésében, ottmaradt hétvégére is egy meccs kedvéért, döntötte magába a söröket ugyanúgy, ahogy a haveri társaság többi tagja. A barátok is kedvelték, olyan volt, mint "egy a fiúk közül".

Csakhogy egy nő nem akar egy lenni a fiúk közül.
Egy hosszabb ideje tartó kapcsolatban pedig végképp nem. Attól, hogy legurít pár korsó sört és megnézi a pasival a meccset, ő a barátnő akar lenni. Azt szeretné, hogy eszerint is bánjanak vele, és nem mint egy haverral.

A fiú nem érti

A pasik nem értik, miért is jut odáig egy lány, hogy úgy tegyen, mintha érdekelné valami, ami őket. Hiszen ők nem játsszák el, hogy iszonyú lelkesen várnak például egy fazekas tanfolyamot.

A válasz valószínűleg az, hogy sok esetben nagyobb önbizalmuk és önbecsülésük van, mint a lányoknak. Illetve, a hölgyek nyitottabbak az új tapasztalatokra.

Amennyiben kiderült, hogy a nő nem egészen olyan, amilyennek először látta, több lehetőség van. Ha még így is fontos számára a kapcsolat, vegye sorra, milyen érdeklődési körei vannak valójában a lánynak, és ő ezzel ki tud-e egyezni. Ha a hölgy még mindig odavan érte, és ez kölcsönös, könnyebb közös nevezőre jutni.

A fiú segítse abban a lányt, hogy az biztos legyen benne, igazi önmagával és saját kedvteléseivel együtt is szerethető! Más kérdés, ha egyik fél részéről nem olyan nagymértékű az érdeklődés, és ha már a közös programok sem működnek, feladja. Ebben az esetben nincs igazán miért küzdeni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.