Kevésbé vonzót, kevesebb energiával?

Ha "párosodásról" van szó, alulmaradnak a szép nők?

Alulmaradnak a nagyon vonzó nők, ha a férfi már komoly tervekkel keres párt? Egy tanulmány szerint igen, mivel úgy vélik, a kevésbé attraktív nő kiválasztása növeli a "párosodási" esélyüket.

2011.12.11 14:55ma.hu

Valóban "megfélemlítenék" a nagyon vonzó nők a férfiakat? Egy új tanulmány szerint a hölgyek olykor ezt saját hasznukra fordítják.

Az exeteri és a koppenhágai egyetem kutatói azt figyelték, hogyan viselkednek a halak egymással, ha sokan vannak egy helyen.

A hangsúly a trinidadi guppikon volt, mivel ez a fajta arról ismert - az emberekhez hasonlóan -, hogy a hímnemű hal zaklatja a nőstényeket, attól függetlenül, hogy azok érdeklődést mutatnak vagy sem.

A nőstény halak pedig mindig szándékosan több szexuálisan attraktív hallal csoportosultak egy helyre - megakadályozva ezzel, hogy a "kanos" hímek elkapják őket.

A kutatók szerint ez a viselkedés számos fajra jellemző, az emberre is: a nem kívánt érdeklődéstől a nőneműek ilyen módon menekülnek.

Dr. Safi Darden kutató azonban arra következtet, hogy a férfiak részben emiatt a kevésbé attraktív nőket veszik célba, mert úgy vélik, ez növeli a párosodási esélyeiket.

Eszerint a férfiak odavannak a női nem legszexisebb képviselőiért, utánuk vágyakoznak, utánuk epednek, ám aztán a valóság talaján állva beérik a kevesebbel is, amibe kisebb energiát kell fektetni és kevésbé kell küzdeni...?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.