Riadót fújtak az olasz egészségügyi hatóságok

Többen meghaltak fertőző agyhártya-gyulladásban Itáliában

A betegség miatt Veneto tartományban 30 ezer, 15 és 29 év közötti fiatalnak kell védőoltást kapnia. Az intézkedéseket azt követően rendelték el, hogy Treviso megyében megjelent a fertőző agyhártyagyulladás.

2007.12.28 11:12MTI

"Ellenőrzésünk alatt tartjuk a helyzetet, nem áll fenn járvány veszélye" - jelentette ki Livia Turco olasz egészségügyi miniszter. Trevisóban az elmúlt napok során hárman haltak meg a betegségben, az áldozatok egy szórakozóhelyen fertőződtek meg. A lokálban néhány poháron pneumococcus baktériumok nyomaira bukkantak, amelyek cseppfertőzéssel, a nyálon keresztül fertőznek.

A pneumococcus fertőzések időseknél, krónikus betegeknél, illetve kisgyermekeknél súlyosabb következményekkel is járhatnak: az agyhártyagyulladás mellett szepszis, tüdőgyulladás, és középfülgyulladás is kialakulhat.

Olaszországban évente mintegy 800 agyhártyagyulladásos megbetegedést jelentenek, az esetek hat százaléka végződik halállal. Tavaly 15-en vesztették életüket a betegségben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.