Testmozgás receptre

Egy hét egészségünk és jó közérzetünk jegyében

Míg az Egyesült Államokban akár már receptre is felírják a sportolást, addig hazánkban még kevesen ismerték fel az aktív életmód jelentőségét, és európai összehasonlításban is kevés időt töltünk testmozgással.

2011.11.24 15:57Noguchi Porter Novelli

Megkezdődött a Coca-Cola Testébresztő FITweek, amely 2011. november 19. és 27. között mindenkinek lehetőséget ad, hogy új mozgásformákat próbáljon ki és megtegye az első lépést a rendszeres testmozgás felé. Az aktív életmód és rendszeresség a Magyar Sporttudományi Társaság idén publikált kutatása szerint kulcsfontosságú kérdés egészségünk megőrzésében és jó közérzetünk biztosításában.

A 30 év feletti magyarok 21%-a csak ritkán sportol, havi 1-3 alkalommal, amely a szakértői vélemény szerint nem elegendő a pozitív hatások eléréséhez. (Magyar Sporttudományi Füzetek I. kötet)

A Fitnesztermek Hetének első tapasztalatairól a résztvevő fitnesztermek pozitívan számoltak be, és a hét második felére a forgalom további növekedésére számítanak. A Gilda-Max Óbuda Gate termébe a rendezvény alatt jellemzően a 25 és 40 év közötti hölgyvendégek közül érkeznek többen, általában társaságban.

Az a tapasztalatunk, hogy a hölgyek leginkább az aerobic órákat látogatják. Nagyon kedveltek a súlykontroll és alakformáló órák, de olyan mozgásformák is népszerűek, mint az aero kick boksz, a power jóga, vagy a most indított zenés dance óránk” – mondta Dr. Jármy Tibor jogi és kreatív igazgató.

A Folyondár Sportközpontban ezzel szemben a nemek aránya kiegyenlített maradt a Fitnesztermek Hete első napjaiban is. A sportolók kormegoszlása széles szórást mutat, legidősebb vendégük 60 éves. A csoportos órákat jellemzően itt is általában párosával látogatják a vendégek. Emellett a kardio gépek és a személyi edzés a legépszerűbbek.

Katus Attila (Fotó: Noguchi)


A sportolás során elveszített folyadék pótlására legtöbben a szénsavmentes ásványvizet és izotóniás sportitalt választják. „A bőséges folyadékbevitelre azért is oda kell figyelni, mert a levertség, a fáradtság gyakori kiváltó oka a dehidratáció. Ha eleget iszunk, akkor elkerülhetjük ezt a kellemetlen hatást, és jó hangulatban vághatunk bele az edzésbe” – mondta Katus Attila, a Testébresztő Program nagykövete.

Az országos rendezvény hétvégén zárul, a belépőjegyek egészen vasárnapig, november 27-ig érvényesek a Coca-Cola Testébresztő FITweek rendezvénysorozatban részt vevő több mint 150 helyszínen, nem csak fitnesz, de jóga- és pilates termekben is.

A fitnesztermek listája és további részletek:
http://www.fitweek.hu/
valamint
http://www.facebook.com/testebreszto

Fotó: Noguchi


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.