Nem bírják a gyors tempót segítség nélkül?

Csak energiaitalokkal marad talpon a fiatalok egy része?

A fiatalok nagy része energiaitalt használ ahhoz, hogy a napjain továbblendüljön. Ez főleg a múlt évtizedben születettekre jellemző és azokra, akik nem akarnak lemondani a gyors tempójú élet nyújtotta előnyökről.

2011.10.27 14:25ma.hu

Cukormennyiségnek sem utolsó - A gyors kommunikáció korában élő tinédzserek és a huszonévesek egy részének szüksége van egy kis extra segítségre a mindennapjaihoz.

Sokan az energia italokra hagyatkoznak, ezek nélkül szinte bajban vannak. Rendszeres lendületet nyújtanak azon generáció számára, amely az ezredforduló előtti évtizedben született.

Egy elemzés szerint a 16-24 évesek 73 százaléka él ezekkel az italokkal, összehasonlítva azzal a 31 százalékkal, amely az ennél idősebb és 55 év közötti generációt jellemzi.

S míg sokan állítják: az íze miatt veszik az energiaitalt, több, mint 70 százalékuk elismeri, hogy azért, mert általános energiát biztosít a mindennapokban.

A fiatalok 66 százaléka egyenesen azért vásárolja, mert a "teljesítményhez kell" az iskolában, a munkában. Az analízist végző Mintel cég munkatársa, Jonny Forsyth elmondta, az okok azzal magyarázhatók, hogy a jelenlegi generáció jóval türelmetlenebb, szívesen él egy "több dimenziós", gyorsabb tempójú életet.

Sokszor élnek hangulatfokozókkal- vagy éppen nyugtatókkal, hogy kontrollálják magukat, vagy fokozzák a teljesítményüket. Örömmel fizetnek a plusz energiáért, még ha kevesebb is a pénzük, csak hogy a gyors tempójú életet fenntarthassák - "nehogy lemaradjanak valamiről".

Az analízisből az is kiderül, hogy az energiaitalok fokozott használata a nagyvárosiakra jellemzőbb. Legtöbben otthon fogyasztják azokat, de sokan éppenséggel egyik helyről a másikra tartva (vagy rohanva).

Csupán a megkérdezettek fele használja az energiaitalt arra, hogy egy fárasztóbb napot "túléljen".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.