A közös döntések a szexre is hatással vannak...

Szex: Baj van, ha mindenben a nő dönt?

Örök kérdés, mennyi szex lenne ideális egy párkapcsolatban, és mi az, ami már valóban kevésnek számít? Úgy tűnik, a házasság sem garancia a sok szexre, főleg, ha a nő irányít.

2011.10.16 09:00ma.hu

"Vajon megfelelő mennyiségű a szex a házasságomban?" - nem kevesen teszik fel maguknak nap mint nap a kérdést. Egy új, amerikai kutatók által készített tanulmány érdekes következtetésekre jutott.

Például arra, hogy hazájukban meglepő módon nem túl aktívak az emberek szexuális téren, sőt, gyakran "túl fáradtak" az ágytornához. Az amerikaiak a többi nemzettel összevetve is keveset szeretkeznek!

Egy másik, a Kinsey intézet által végzett vizsgálat arra is rájött, hogy a házaspároknak 13 százaléka csupán "néhány alkalommal" szexel az év folyamán. 45 százalékuk pár alkalmat jelölt meg havonta, 34 százalékuk pedig 2-3-szor esik a párjának hetente. Ennél több alkalmat a héten csak 7 százalékuk vallott be.

Lehetnek persze a felmérésben "szépítések" is - különösen a férfiak által, akiken ott a "nyomás", hogy nekik szexuálisan aktívabbnak kellene lenniük. Ám ha ez mind igaz, kik azok a nők, akikkel gyakrabban szexel a párjuk?

Baj van, ha mindenben a nő dönt...?

Úgy tűnik, minél erősebb a nő szerepe otthon, annál kevésbé aktív szexuálisan. Ezt egy, hat afrikai ország részvételével készült tanulmány is alátámasztotta. Itt ugyanis a nők ugyanúgy ellátják a feladataikat a háztartásban, de jellemzőbben közös döntéseket hoznak a párjaikkal mindenben. Ellenben ha a nő dönt minden téren - ezek lehetnek a bevásárlások, a kiadások, a programok, bármi -, kevesebb szexben lesz része! Azt a feleséget azonban, aki bevonja a férjét a döntésekbe, és együtt gondolják ki a dolgokat, a jelek szerint gyakrabban kívánja meg a párja...

A Journal of Sex Research-ben megjelent tanulmány arra is rámutat, hogy más oldalról is lehet szemlélni az eredményeket: az a nő, aki minden döntést egyedül hoz meg otthon, vezeti a háztartást és a gyerekek tekintetében is leggyakrabban ő hozza a döntéseket, nagyon fáradt is lehet a nap végére.

A nőnek ma már gazdagsági szempontból is nagyobb szerepe van, mint egykor. Nagyjából ugyanannyit dolgozik, mint a férje, de emellett otthon is helyt kell állnia. Talán nem véletlen, hogy a tanulmány kimutatta: a párok túl fáradtak a szexhez, ám lehetséges, hogy csupán a nő az hozzá. Pedig a szexel erőt is adunk egymásnak...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.