Ez egyáltalán nem buta kérdés

Lehet terhes, akinek még a vérzése se jött meg!

A kérdés egyike a leggyakoribb terhességgel kapcsolatos kételyeknek. A válasz, bár meghökkentő, mégis igen. A lányok igenis terhesek lehetnek, még akkor is, ha az első menstruációs ciklusuk még nem ment végbe.

2011.07.21 13:00kamaszpanasz.hu

A terhesség ugyanis nem a menstruációhoz, hanem az ovulációhoz kapcsolódik. Az ovuláció (tüszőrepedés) pedig már azelőtt végbemehet, mielőtt az illető elkezdene menstruálni, így a teherbe esés is bekövetkezhet.

Így tehát, ha egy lány szexuális életet él, teljesen mindegy, hogy mikor, mindig megvan az esélye arra, hogy terhes legyen. A védekezés már az első együttlétek alkalmával is szükséges. A védekezés azonban nem csak a terhességtől óv meg bennünket.

Ha nem használunk semmilyen védekezési módszert, kitesszük magunkat egy sor szexuális betegségnek. És bár lehetséges, hogy nem leszünk terhesek, viszont a betegséget szinte biztos, hogy elkapjuk, amely mindkét fél számára kellemetlen lehet, a további nemi élete során.

Hogy egyaránt védettek legyünk a betegségektől és a terhességtől is a legjobb választás számunkra az óvszer. Akkor is, ha már megjött és akkor is, ha még nem.

Ha szexuálisan érintkeztetek és nem védekeztetek, elszakadt a kondom vagy egyéb fogamzásgátlót szedsz, de a menstruációd nem jön meg, mindenképpen keresd fel az orvosod és vizsgáltasd meg magad.

Így megtudhatod, hogy elkaptál-e valamilyen fertőzést, vagy azt is, hogy terhes vagy-e.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.