A pasi is lehet extrém módon frusztrált

Bizarr félelmek: A férfi, aki sosem vette le a pólóját

Van rá bizonyíték, hogy a férfiak éppolyan elégedetlenek tudnak lenni külsejükkel, mint a nők - sőt, vannak egészen extrém esetek is...

2011.06.21 14:45ma.hu

Jellemzőbben a hölgyek azok, akik azt gondolják, a testük nem a legszebb, számos hibát fel tudnának sorolni rajta, szégyellik a testüket. Úgy vélik, jobb, ha a férfi nem is látja őket teljesen meztelenül.

Nagyobb biztonságban érzik magukat, ha félhomályban szeretkeznek.
Ám létezik férfi is, akit olyan mértékben nyomaszt a saját testének látványa, hogy képtelen megszabadulni egy ruhadarabtól, hiába kívánja őt a nő.

A Mariclaire-rel egy olyan fiatal nő osztotta meg történetét, aki már a megszokott, bő, kinyúlt pólójában és laza nadrágjában ismerte meg a párját.

A férfi ambíciózus ügyvéd volt, a nő teljesen odavolt érte, és kevésbé érdekelte kissé gyerekes öltözködése, túlméretezett pólói.

Csakhogy elérkezett az első közös éjszaka, amikoris nagy hévvel láttak hozzá a dologhoz, és a lánynak csak az tűnt fel, hogy ő már teljesen meztelen - a férfin viszont még mindig makacsul ott a póló.

Igyekezett erotikusan megszabadítani tőle a pasit, de meghökkentő módon az eltolta a kezét, és közölte, nem szeretné levenni a pólóját. És ez így is maradt...

A lány szerette a férfit. Furcsasága okára azonban nemigen jött rá. De egyre jobban zavarta, hogy a pasi a zuhanyzóból már pólóban lépett ki,ha véletlenül le is került egy rövid percre, a férfi visszavette. A szex csak szinte teljesen sötétben történhetett. A lány párja még a strandon is pólóban volt.

Mindez arra hívja fel a figyelmet, hogy noha legtöbbször a nőkről szólnak a cikkek, akik a média és a modellvilág által közvetített, vékonyka hölgyek mellett semmilyennek érzik magukat, a férfiak közt is akad, aki keményen küzd a saját testképével.

Tele vannak frusztrációval és aggodalommal, érzékenyek a külsejükre - nagyjából 15 százalékuk szenved a problémás testkép miatt. A pszichológusok ezt Adonisz-komplexusnak hívják.

Visszatérve a történetre, a lány végül otthagyta a fiút. Az ok: lassan, de biztosan átragadt rá a bizonytalansága. Elkezdte saját magát is tüzetesen tanulmányozni, lassan már relaxálni sem tudott szex közben.

Egy év után zárta le a kapcsolatot. Tudotosult benne, hogy a bizonytalanság, ami ragadós, káros, a szexuális életre is rendkívül romboló hatással van. Ezért fontos, hogy elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.