A PDL vezetőivel találkozott a KDNP-frakció

A román kormánypárt fő erejével működne együtt Semjén

A kormányzó román Demokrata-Liberális Párt (PDL) frakciójának vezetőivel találkozott vasárnap Kézdivásárhelyen a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakciója.

2011.06.12 17:01MTI

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke a találkozó után telefonon elmondta, hogy a román kormány fő erejét alkotó PDL-lel folytatott megbeszélésen az Európai Néppárt keretein belüli, "egymásra utaltságon" alapuló együttműködés lehetőségeit tekintették át.
   
Szombaton a romániai magyar politikai helyzettel összefüggő aktuális kérdésekről tárgyalt a KDNP képviselőcsoportja és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség frakciójának vezetése Székelyudvarhelyen. A találkozón az euróval kapcsolatos kérdések is napirendre kerültek.
   
Ezt megelőzően a Magyar Polgári Párt és a Székely Nemzeti Tanács vezetőivel folytatott megbeszélést aktuális kérdésekről Székelyudvarhelyen Semjén Zsolt, és látogatást tett a székelyudvarhelyi demokráciaközpontban is, ahol az állampolgársági ügyeket intézik. Csütörtökön a székelyföldi magyar politikai helyzetről tárgyalt a kereszténydemokrata párt vezetője és Harrach Péter frakcióvezető az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) vezetőivel.
   
A kisebbik kormánypárt frakciója zarándoklaton vett részt a csíksomlyói búcsún.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.