Tarlós és Pálinkás megegyezett

Aláírták: együttműködik a főváros és az MTA

Együttműködési megállapodást írt alá Tarlós István főpolgármester és Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke hétfőn Budapesten.

2011.06.06 16:08MTI

A határozatlan időre szóló megállapodás kiterjed a szakpolitikai döntések szakmai-tudományos megalapozására, a tudománydiplomáciai együttműködés kiszélesítésére, hatékony országimázs-formálási együttműködésre, a Budapesti Tudományos Világfórumon (World Science Forum in Budapest – WSF) történő közös fellépésre, illetve minden olyan kérdésre, amely a felek számára kiemelkedően fontos.
   
Az ünnepélyes aláíráson Pálinkás József és Tarlós István is hangsúlyozta, hogy régi adósságot törlesztenek a megállapodással, mivel az elmúlt 20 évben gyakorlatilag semmiféle kapcsolat nem volt az MTA és a Városháza között.
   
Az Akadémia elnöke ígéretet tett arra, hogy a főváros támaszkodhat az MTA szaktudására, a közlekedésszervezéstől kezdve a szociális területig mindenben.
   
Pálinkás József elmondta: az Akadémia számos olyan tudományos-diplomáciai eseményt szervez, amely Budapesthez köthető, ezért az együttműködés a szakmai részen túl a főváros imázsát megjelenítő eseményeken is megmutatkozik majd. Hozzátette, hogy "a keretmegállapodást az MTA intézetei töltik meg tartalommal, amelyek készek véleményt formálni olyan kérdésekben, amelyekre a fővárosnak szüksége van".
   
Tarlós István arról számolt be: közös munkabizottságot hoznak létre, amely a tervek szerint szeptembertől dolgozik "a főváros nyomasztó problémáinak megoldásán".
   
A főpolgármester kitért arra is, hogy egyre erősebb a fővárosban a tudományos turizmus, a közös konferenciák szervezése pedig arra is alkalmas, hogy "pozitív propagandát folytassanak a saját csatornáikon a másik fél javára".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.