A Legfőbb Ügyészség dönt

Hamarosan búcsút inthet mentelmi jogának Gyurcsány?

A Legfőbb Ügyészség rövid időn belül válaszol a mentelmi bizottság levelére, amelyben a parlamenti testület a Gyurcsány Ferenc volt kormányfő mentelmi jogának felfüggesztésére vonatkozó indítvány kiegészítését kérte.

2011.06.06 07:10MTI

A Magyar Hírlap hétfői számában megjelent interjúban Polt Péter arra a kérdésre nem válaszolt, hogy mit tartalmaz a levél, mint mondta, a főügyészség címzettje a kérésnek, a tartalom ismertetése a bizottság lehetősége.

Megjegyezte: nem számít egyedi esetnek, hogy a mentelmi bizottság kiegészítést kér.

Arra a kérdésre, mit szól ahhoz, hogy az utóbbi időben a kiemelt ügyekben előzetes letartóztatott személyeket sorra kiengedik a bíróságok, a legfőbb ügyész elmondta: szakmai véleményük egyértelmű, azt indítványaik tartalmazzák.

A bíróság joga, hogy az indítványokat elbírálja, a döntést pedig mindenkinek tiszteletben kell tartani - tette hozzá.


Egy másik kérdésre Polt Péter hangsúlyozta, hogy továbbra is alapvető fontosságúnak tekinti a korrupció elleni küzdelmet, amelynek érdekében áprilisban megkezdte működését a korrupcióellenes osztály a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF).

A következő lépcsőfok egy országos hálózat lesz: négy regionális szervezeti egységet hoznak létre, amelyek vidéken működnek majd, de szervezetileg a KNYF-hez tartoznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.