A tengelytörés miatt minden kocsit átvizsgálnak

Kisiklott a fogaskerekű egyik kocsija

Eltörött a fogaskerekű vasút egyik szerelvényének a tengelye Budapesten a Gyöngyvirág úti megállóban, a jármű kisiklott, de személyi sérülés nem történt.

2011.06.04 19:01MTI

A BKV az eset miatt minden kocsit átvizsgál, ezért több napig nem közlekedik majd a fogaskerekű.
   
Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója szombaton közölte, hogy a BKV javaslatának megfelelően  mind a 7 szerelvény 14 kocsijának tengelyét ultrahangos módszerrel átvizsgálják, ezért keddig biztosan nem közlekednek majd a szerelvények.
   
A minimális szolgáltatást keddtől, a teljes szolgáltatást várhatóan a hét végétől biztosítja a BKV, "akkor dől el, hogy a szerelvények meddig használhatóak még" - olvasható a közleményben.
   
A Budapesti Közlekedési Központ üzleti terve szerint már beadtak egy projektjavaslatot, amelyet, ha elfogadnak, a fogaskerekű vasút a Széll Kálmán térig fog közlekedni új járművekkel. Ennek elbírálása folyamatban van.
 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.