Szilvásyhoz ezrével érkeztek a fenyegető telefonok

Budaházy-ügy: "Vigyázz patkány! Szappant főznek belőled!"

Szilvásy György a terrorcselekménnyel vádolt Budaházy György és társainak büntetőperében pénteken a Fővárosi Bíróságon tanúként elmondta, hogy a nyaralójánál elkövetett robbantás előtt ezrével kapta a fenyegető, gyalázkodó sms-eket, telefonhívásokat.

2011.06.03 14:57MTI

A vádirat egyik pontja szerint a Budaházy által irányított Hunnia Mozgalom több tagja Molotov-koktélos támadást hajtott végre a Gyurcsány-kormány polgári titkosszolgálatokat irányító miniszterének lesencefalui nyaralója ellen, Szilvásy távollétében, 2008. szeptember 3-ára virradóra. Személyi sérülés nem történt, a kár milliós nagyságrendű.
    
Szilvásy a tárgyaláson azt mondta, hogy a HírTv és a Magyar Nemzet a kifejezett kérése ellenére közölte a nyaraló pontos címét. Közölte továbbá, a mobilszámát a kuruc.info szélsőjobboldali hírportálon két héttel a robbantás előtt nyilvánosságra hozták azzal, hogy az olvasókat telefonálásra buzdították.

Ezután ezerszám kapott ismeretlenektől a családja és az ő testi épségét fenyegető sms-eket, például olyan szövegekkel: "Egész életedben nem tud megvédeni az NBH! (Nemzetbiztonsági Hivatal); Vigyázz patkány! Szappant főznek belőled!"
    
A büntetőper tanúk meghallgatásával folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.