Újra támad a gagyi

VV5 - nem ment meg tőle semmi

Nem volt kétség, az RTL Klub meglovagolva a VV4 sikereit, új szériát indít. Irgalmatlanul sokan jelentkeztek a játékra, így minden bizonnyal még mélyebb rétegből sikerül majd kiválasztani a villalakókat.

2011.06.03 11:47ma.hu

Még ki sem hevertük Évi hisztijeit, Alekosz okoskodásait, máris elindult a Való Világ 5 castingja. A kereskedelmi csatorna reklámja egyértelműen fogalmaz: emelni szeretnék a szintet. „Ha vastagabb a szád, mint Szandikának, akkor…” – gondolatmenet után nem marad kétség az emberben arról, merre kívánják a színvonalat tolni az RTL Klub háza táján.

Eddig azt hihettük, mélyről merítettek a korábbi sorozatok castingjai során, azonban nincs kétség, van még lejjebb. Tény az is, hogy tízezrek számára nyújt kitörési lehetőséget egy reallity show, ezért ne csodálkozzunk, ha bármit bevállalnak azért, hogy néhány hétre, hónapra beköltözzenek a villába. A képlet szerint ugyanis még az első kieső is szerez annyi ”hírnevet”, hogy utána végig haknizhassa az országot. És noha múlandó a dicsőség, számukra mégis ez az egyetlen esély arra a bizonyos három percre, amiből, ha meg nem is tudják változtatni életüket, de átmenetileg lendíthetnek rajta. Legalább lesz annyi lé, hogy rendezzenek néhány adósságot, kifizessenek néhány rég elmaradt számlát. Az Avason másban mérik az emberéletet. Ózdon vagy Tiszavasváriban más a mérce és a perspektíva.


Tudják ezt a csatorna székházában is, és élnek a lehetőséggel. Megtehetik, mert a Rózsadombon, a budai Várban, vagy bármelyik elit környéken ugyanúgy csüngenek más nyomorán, mint a gettóban. Rendre küldik az sms-eket, növelik a nézettséget, a bulvár sajtó pedig hálás, hiszen nem kell a celebeket hívogatni napi szinten, mert tucatnyi nímand tönkre ment életén is lehet csámcsogni a címlapokon hónapokon keresztül. Lehet persze röhögni és gúnyolódni a sok ”szerencsétlenen”, mi mindent be nem vállalnak a szereplésért, de inkább az a szomorú: hányan vannak olyan helyzetben, hogy nincs más kiút számukra.

Míg a négyes szériára 20 ezren adták le jelentkezésüket, addig a VV5 12 óra alatt 8 ezer regisztrációt fogadott. A motiváció érthető: Alekosz lakást kapott, havi egy millát, a ”Szerelem legfölsőbb szinteken"-ért 10 milliót, illetve állítólag most varrnak a nyakába egy 200 ezer dolláros reklámszerződést is, a többiek pedig hakniznak faluról-falura. Ezek után miért akarna dolgozni is bárki havi nettó 90 ezerért?

ferrer

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.