Rendőr, demonstráló is lehet közszereplő?

Ki minősülhet közszereplőnek?

Több rétegű, differenciált közszereplő-fogalom bevezetésére lenne szükség a készülő új Polgári törvénykönyvben - véli a Társaság a Szabadságjogokért ügyvivője.

2008.04.02 07:19Népszava

Az említett új fogalom bevezetése a Ptk-ba a közhatalmat gyakorlóknál biztosítani tudná az információ-szabadságot, ugyanakkor például sportolók, színészek, médiaszemélyiségek esetében védené a magánszférát, amelynek megismeréséhez nem fűződik közérdek - mondta el a lapnak az ügyvivő.
 
Schiffer András szerint egy intézkedő rendőr, egy tüntetésen felszólaló demonstráló éppúgy közszereplő lenne, mint egy adott helyi közösség esetében mondjuk a közös képviselő. Az a magánszemély pedig, aki beadvánnyal fordul az Alkotmánybírósághoz, az adott ügyben ugyancsak közszereplő lenne - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.