A feladatot 80 hét alatt kell elvégezni

Olcsóbban rendezik a Baross teret a becsültnél

Az ajánlatkérő Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt. által becsült 7,2 milliárd forint helyett 4,2 milliárd forintért vállalta, hogy rendezi - a budapesti 4-es számú metróvonal I. szakaszának beruházásához kapcsolódva - a Baross teret a nyílt közbeszerzés nyertese, a STRA-MASZ 2011 Konzorcium.

2011.05.29 08:14MTI

Az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
   
A nyertes konzorcium vezetője a STRABAG-MML Kft., amelynek a feladatot 80 hét alatt kell elvégeznie.
   
A munka része a meglévő aluljárók bontása, majd a megváltozott közlekedéshez újak építése. A metróállomásokhoz liftek is csatlakoznak. A Baross szobrot - szakszerű restaurálás után - az eredeti helyére kell helyeznie a nyertes vállalkozónak.
   
A nyertes ajánlatot követő legkedvezőbb ajánlatot a COLAS K2D Konzorcium (vezetője a COLAS-ALTERRA Zrt.) adta 5 milliárd forinttal. A legdrágább ajánlat 7 milliárd forint volt.
   
Ajánlatott tett még a Swietelsky Magyarország Kft., a PORR Építési Kft. valamint a K2/D Konzorcium (vezetője a Bilfinger-Berger Civil Hungária Kft.).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.