Óriási fellendülést várnak

KÖKI: pusztaság helyett pláza lesz Kőbányán

Kulcsátadási ünnepség keretében vették birtokukba a KÖKI Terminál bérlői a Kőbánya-Kispest metróállomásnál épülő új, kereskedelmi és szabadidőközpontot 2011. május 18-án.

2011.05.18 21:38Napiotthon, helyszíni tudósítás

Az eseményt László Márton, az R-CO Zrt. igazgatója nyitotta meg. Elmondta, hogy szeptemberben különleges épületkomplexum átadására kerül sor. A 60.000 négyzetméternyi bérbe adható terület mellett 7000 négyzetméter áll rendelkezésre irodák létesítésére. Kényelmes, 1900 férőhelyes parkolóházba érkezhetnek a gépkocsivezetők, a biciklivel közlekedőknek pedig külön tárolót készítenek.

Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere kiemelte, hogy a KÖKI Terminál jelentős hatást gyakorol majd a budapesti közlekedésre. A metróvonalról érkezőknek egyenesen a terminálba vezethet az útjuk, a repülőtérről pedig könnyen és gyorsan megközelíthető lesz az épületkomplexum.

A kereskedelmi siker előrevetíthető: már most a bérbe adható területek 80%-a elkelt. Naponta legalább 200 000 látogatóra számítanak. A sajtótájékoztatón Gajda Péter, Kovács Róbert és László Márton átadta a bérlői kulcsot az intézmény első bérlőjének, a LIBRI Könyvesház vezetőjének, Walitschek Csillának. Ezt követően a jelenlevők - az építők a bérlők és a KÖKI szimpatizánsai - festékbe mártott tenyér lenyomatukkal tettek eleget a szervezők kérésének. Egy nagy falnyomaton, a KÖKI új logója alatt egyre több kéznyomat hirdeti: A KÖKI sikeréért, kezet rá!

Nem csupán bevásárlóközpontként, hanem egy úgynevezett intermodális városközpont épül itt, az idelátogatókat majd egy szerethető találkozó és szórakozóhely várja. A több mint 200 üzlet mellett lesz fittnessterem, a gyermekeknek különleges játszóház épül 1500 négyzetméteren. A parkosított tetőn pedig kalandpark, nyilvános futópálya, mászófal, és műfüves focipálya is kikapcsolódásra csábít majd. Mindezek mellett helyet kapnak a hagyományos szolgáltató egységek, mint például posta, bankfiókok, ügyfélszolgálatok.

Gajda Péter, Kispest polgármestere elmondta, hogy az egész városképünk megváltozik ezzel a beruházással. Eddig ugyanis a Kőbánya és Kispest határán fekvő, KÖKI néven ismertté vált területet kopár pusztaságnak láttuk csupán, és az idelátogató turistákat sem fogadta bizalomgerjesztő látvány. Ennek az időszaknak mostantól vége. Óriási fellendülést hoz majd a kerület életében is a Terminál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.