Az első lépés

Varga Mihály: a miniszterelnök dönt a kormányátalakításról

A miniszterelnök dönt az átalakításról - mondta Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.

2011.05.19 07:09MTI

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár a Magyar Hírlapnak arra a kérdésére válaszolt, hogy lesz-e hamarosan kormányátalakítás, vagy marad a jelenlegi struktúra.

A napilap csütörtökön közölt interjújában a politikus úgy fogalmazott: "jól tudjuk, hogy a leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik, a mérlegelés joga pedig a miniszterelnök úré, hogy ezen első lépés során történt-e olyasvalami, ami szükségessé teszi a korrekciót". Hozzátette: a kormányátalakításkor sem voltak illúzióik, nem gondolták, hogy könnyű lesz az első év, s utólag elmondható, hogy nem is volt az.


"Elég, ha csak a görög és most a portugál pénzügyi válságra gondolunk, vagy arra a költségvetésre, amelyet elődeinktől örökül kaptunk. Természetesen megítélés kérdése, hogy az eddigi eredményeink mennyiben következtek a kormányzati struktúrából" - fogalmazott Varga Mihály.

A politikus az interjúban arról is beszélt, hogy a következő években is mindennél fontosabb lesz a költségvetési fegyelem biztosítása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.